• Categories
 • CICLOTURISME: Sant Vicenç d’Esclet

  31/01/2018
  Membres de la Colla Bujonis a l'Ermita de Sant Vicenç d'Esclet, al terme de Cassà de la Selva
  Excel·lent itinerari d’una seixantena de quilòmetres,  pedalant pels plans agrícoles compresos entre els municipis de Llagostera, Caldes i Cassà. L’objectiu serà arribar a Sant Vicenç d’Esclet, una ermita adossada al mas Vilabella dins del terme de Cassà.
  Fins al període de la desamortització al segle XVIII, l’ermita pertanyia al monestir de Sant Feliu de Guíxols i pel mes de gener, pels volts de la festivitat de Sant Vicenç (22 de gener) s’hi celebra un aplec dominical amb una gran participació de gent vinguda a peu, amb cotxe i amb bicicleta, majoritàriament del poble de Cassà.
  L’indret, envoltat de camps de farratge i de conreus, solcat per les rieres de la Verneda i Gotarra i amb alguns arbres monumentals, és d’una gran bellesa i harmonia. Un bonic rellotge de sol en la frontissa de l’ermita ens dona la benvinguda amb una inscripció ben premonitòria: Afanya’t mentre hi hagi llum.
  En temps de pluges intenses, els prats propers de l’ermita s’inunden, formant uns característics aiguamolls anomenats els estanys d’Esclet. Per Sant Vicenç, el sol entra pels torrents, diu la dita popular. Val la pena conèixer aquesta modesta ermita de Sant Vicenç i deixar-se perdre a peu o en bicicleta per aquest esplèndid paisatge, un veritable mosaic de masos, camps, prats i clapes de bosc que tenim ben a prop de casa.
   
  Colla Bujonis

  No es poden fer comentaris


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies