• Categories
 • 270 actuacions dels Bombers a Sant Feliu el 2017

  01/02/2018
  Un camió de Bombers durant un servei a Sant Feliu - Foto: JOAN SERRA

  Els Bombers de la Generalitat han atès al llarg de l’any 2017 un total de 270 serveis només a Sant Feliu de Guíxols.  Pel que fa a tota Catalunya, van atendre un total de  68.242 serveis, xifra que representa un increment d’un 7% en relació el 2016 i continua amb la tendència a l’alça dels darrers anys. La demarcació de Girona ha obtingut 2.221 serveis. 

  A la nostra ciutat, les 270 actuacions es reparteixen en 74 incendis urbans, 56 assistències tècniques, 54 actuacions de salvament, 39 casos de mobilitat, 26 serveis no urgents, 12 incendis en vegetació, 6 pràctiques, 2 fuites perilloses i un simulacre. 

  D’aquestes, 11 actuacions varen dur-se a terme al medi natural. Es tracta de 5 rescats a muntanya, 3 rescats marítims i 3 casos de persones perdudes. 

  Dades al Baix Empordà

  Pel que fa al Baix Empordà, varen haver-hi 463 incendis urbans que varen requerir la presència dels Bombers. 179 foren incendis en edificis, 118 en contenidors, 74 en construccions diverses com barraques o casetes d’obra, 42 en vehicles a l’aire lliure (no per accident), 34 per focs en infraestructura elèctrica, 8 en indústries o magatzems, 5 explosions, un incendi en edifici d’aparcaments, un en edifici assistencial i un en edifici singular.  

  Pel que fa a incendis de vegetació,  al Baix Empordà n’hi va haver un total de 180 (71 d’agrícoles, 60 de forestals i 49 en zona urbana). Destaquen les 350 actuacions de salvament efectuades pels membres del Cos a la comarca, repartits de la següent manera: 185 en zona urbana, 45 persones atrapades en un ascensor, 37 salvaments d’animals, 28 a muntanya, 15 recerques de persones perdudes, 14 amb persones amb comportament alterat, 13 recerques en medi marítim, 7 atencions primàries sanitàries, 2 salvaments amb abelles, 2 recerques en medi fluvial, una actuació en coves i pous i una altra de salvament en edifici esfondrat.

   

   

  No es poden fer comentaris


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies