• Categories
 • Emotiu sopar de colles de carnaval

  05/02/2018

  El sopar de colles de Carnaval ganxones del passat dissabte 3 de febrer va homenatjar Eugeni Bigas, impulsor de l’empresa Nou So i recentment desaparegut a l’edat de 29 anys. Totes les colles de Sant Feliu li van fer un llarg i sonor aplaudiment després de passar el vídeo on apareixien fotografies seves i la seva implicació amb la ciutat. Bigas era un referent en l’ambientació de so, llum i espectacle de la majoria d’iniciatives de la ciutat. 

  Hores abans, el Carnaval  va arrancar des de la plaça Salvador Espriu amb la sortida de la Bomba, un element amb una història d’anys, que tradicionalment s’utilitzava per anunciar els balls i festes de la ciutat.

   

  La colla Els Kintus, els Reis Carnestoltes del 2017, van ser els encarregats de traspassar-la a la colla de les Esponges, que ho seran enguany. Tot, amenitzat per la música i ambientació de Pep Callau amb Els Pepsicolen i Percussió Ganxona, que van traslladar tota la comitiva fins a l’envelat del Guíxols Arena, on unes 1200 persones s’havien apuntat a l’esmentat sopar, el mateix nombre de places que l’any anterior.

  Durant el sopar, totes les colles portaven el seu “uniforme” oficial, el jersei polar amb el seu color identificatiu.  Durant els parlaments, es va trucar a Madrid per parlar amb el Rei de l’any passat, Tutan-Ramon dels Kintus, que estava de viatge. Posteriorment, el nou rei, Jose Cabrera de Les Esponges, va fer el seu primer discurs oficial.

  Minuts més tard es van presentar les dues noves padrines del Carnaval 2018 (es distingeix cada any les persones de les colles que fan tasques com cosir i confeccionar les disfresses de les colles), i enguany van ser Montse Arasa dels Esventats i Mercè Bohigas dels Marrecs.

   

  I en un emotiu torn final es va recordar la figura de l’Eugeni Bigas amb un vídeo amb la seva trajectòria professional. El públic i la ciutat varen poder retre-li homenatge, i els ulls plorosos i les paraules entretallades, l’emotivitat i un llarg aplaudiment van aparèixer quan la família i amics propers van pujar a l’escenari.

   

  La Rua del Divendres 9 de febrer començarà a les 18h i seguirà l’itinerari ‘històric’: des de la carretera de Girona, cantonada amb la Rbla. Joan Bordàs (zona esportiva  Vilartagues) fins acabar davant del mar (final de la Rambla A. Vidal) on hi haurà la carpa de protocol i autoritats.

  No es poden fer comentaris


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies