• Categories
 • Pedro Burruezo, al Barnasants i Celrà aquest cap de setmana

  07/02/2018

  El músic afincat a Sant Feliu de Guíxols Pedro Burruezo presenta aquest cap de setmana, dins la gira “La Música de les 3 Cultures”, i amb l’acompanyament de la Nur Camerata, el seu espectacle “Dervishes & Trobaudours”.

  Els concerts seran el divendres 9 de febrer, 21h: a l’ Auditori de Barcelona i el 

  dissabte 10 de febrer, 21h: Teatre l’Ateneu de Celrà

   

  Després triomfar a festivals de gran prestigi a Segòvia, Còrdova, Madrid, Girona, Ankara, Khartum, Osca, València, Algèria… amb els seus diversos formats i espectacles, Pedro Burruezo, al capdavant de la Nur Camerata i els seus excel.lents músics, arriben amb el seu espectacle “Dervishes & Troubadours”, que recopila peces del seu darrer disc i d’altres àlbums de l’artista: “Dervishes & Troubadours”, “Multaqa Antigua Contemporània” i “Misticísssimus” (tots publicats per Satélite K).

  Cançons, versos i lletanies que, inspirats en l’Al Andalus i el món medieval, però sota una perspectiva absolutament contemporània, reten homenatge als grans místics, especialment del sufisme, des de Rumi a Ibn Al Arabi, sense oblidar a San Juan de la Cruz, Ramon Llull o Santa Teresa.

  Reminiscències d’Al Andalus, sons sufís, perfums “jondos”, aires sefardites, cançons trobadoresques… des d’una perspectiva molt personal, antiga i contemporània a l’uníson, intransferible. Música delicada i d’índole molt espiritual que està dirigida directament a l’ànima i als cors, en català, castellà, àrab… amb peces com “La móra d’Aragó”, “Quli”, “La noche”, “Un dia de goig”, ‘Itimad, Medievalia”, “Allahouma” i “Soleá sufí”. Un concert carregat de profunditat i, al mateix temps, de la sensualitat d’Orient.

  Aquest espectacle, en els seus diversos formats, ha viatjat arreu de Catalunya, per tot el territori espanyol i per països com Turquia, Algèria o Sudan. 

   

  Pedro Burruezo, veu, guitarra, mondol, percussió

  Maia Kanaan, veu, viola

  Jordi Ortega, violoncel

  Miguel Donaire, percussió i “baile” flamenc

  Wafir S. Gibril, ney, “ûd”, percussions

   

   

   

  PEDRO BURRUEZO

  Burruezo és el nom artístic de Pedro A. Burruezo, un dels artistes catalans més humils i, al mateix temps, més singulars, sòlids i transversals que ha donat la música a l’estat espanyol en les últimes dècades. Fundador de Claustrofobia en els 80, pioner de mil tendències, a partir dels 2000 li dóna un gir de 180 graus a la seva carrera i a la seva vida.

  Com a compositor, productor i intèrpret es llança a l’exploració de músiques antigues, sufís, medievals, morisques, sefardites… sota una nova mirada, tan arrelada com contemporània. I l’èxit en tot tipus de cicles i festivals de tota Catalunya i de tot l’estat espanyol (Festival de la Portada Ferrada, Festes de la Mercè de BCN, Actual de Logroño, Murcia Tres Culturas, Noches de Ramadán de Madrid, Semana de Música Sacra de Segovia, etc.) i de l’estranger (Festival de Musique Samaa Soufie de Setyf –Algèria–, Festival de la Universitat d’Orient Mitjà d’Ankara –Turquia–, Festival de l’Ambaixada Espanyola de Khartum –Sudan–, etc.) li catapulta cap a una zona de prestigi que pocs músics nascuts en el camp de la música popular han arribat a conquerir al nostre país, un prestigi que transcendeix la música popular.

  En aquest cas, un prestigi guanyat a força de constància, esforç, dedicació, inspiració i estudi. I gràcies, també, a saber envoltar-se d’excel·lents músics que són els que formen les diferents agrupacions encapçalades per Burruezo: Wafir S. Gibril, Maia Kanaan, Jordi Ortega, Mon Ray, Iván Lorenzana, Jovic Sagristà, etc.

  Burruezo, a més de liderar diferents formacions amb les quals recorre habitualment tot tipus de cicles i festivals per mig món, també ha posat bandes sonores a diferents pel·lícules, documentals i, al costat de les ballarines de la Cia de Dansa Un Sol Traç més els membres de la Nur Camerata, és responsable del bellíssim muntatge de dansa contemporània i de dervitxos amb música en directe que està omplint sales i rebent excel·lents crítiques allà per on pasa: “Itimad”, homenatge a la qual fos reina poetessa de Sevilla/Ishviliyya, esposa d’Al Mutammid. Per encàrrec del Taller de Músics, així mateix, amb el cantaor Pere Martínez, el sudanès Wafir S. Gibril i un grup d’excel·lents músics i ballarins girant al voltant de la Nur Camerata… ultima en aquests dies “Auto Sufí Ciència”, que s’estrenarà en el festival Barcelona Ciutat Flamenc el 27 de maig, i que inclou algunes de les peces més emblemàtiques de “Dervishes & Troubadors”.

  Ara, ens torna a sorprendre amb “Dervishes & Troubadours”, un disc preciós i embriagador que conjuga dos discos en un: 

  a) música contemporània inspirada en el sufisme, amb aromes morisques, amb peces cantades per Burruezo en àrab i castellà, amb instruments àrabs, d’un profund missatge espiritual (“Dervishes”: Burruezo & Nur Camerata + Wafir S. Gibril);

  b) música inspirada en les peces de trobadors, la música sefardita, les aromes medievals, amb un aire innovador en lletres i harmonies, cantat en català i en ladino, principalment, per Maia Kanaan (braç dret de Burruezo en els últims anys), també una gran violista (“Troubadours”: Burruezo & Medievalaia Camerata –canta Maia Kanan–).

  El disc queda sentenciat amb una peça inspirada i enigmàtica en italià, “Hesiquia (Cantata dell’eremita)”, que Burruezo ha interpretat juntament amb la Orquestra VOZES, formada per nois en risc d’exclusió de barris desfavorits de Barcelona; els arranjaments són d’I. Lorenzana i la direcció, de Pablo González.

  En resum, un disc profund, misteriós, d’una poesia insondable i d’una bellesa estranya per als temps que corren.

  No es poden fer comentaris


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies