• Categories
 • Bonificació del 95% en l’IBI dels pisos socials

  15/02/2018
  L'Hotel Regente, un dels que els grups d'esquerres volen que sigui destinat a lloguers socials (ARXIU TG)

  L’Ajuntament ha aprovat la bonificació de fins a un 95% de la quota íntegra de l’IBI per als propietaris d’habitatges cedits al consistori en què concorrin circumstàncies socials, una mesura que beneficiarà persones físiques o jurídiques que posin finques de la seva propietat a disposició de les borses de mediació i a la d’inclusió, a més del fons social d’habitatges estatal o el fons d’habitatges de lloguer de la Generalitat, segons El Punt-Avui.

  Amb aquesta mesura es vol incentivar el lloguer social al municipi, a través dels diferents programes municipals i d’altres administracions, i amb la posada al mercat de pisos d’entitats financeres. Es podrà sol·licitar per via telemàtica, establerta a la Seu Electrònica  o bé adreçant-se al Servei Municipal d’Habitatge, a les oficines d’atenció al ciutadà de la plaça del Mercat i la del centre cívic Vilartagues. Actualment, el municipi ja gestiona 67 habitatges en diferents modalitats de tinença, però no són prou per assolir una demanda que ha crescut exponencialment els darrers anys.

  El grup municipal de la CUP va insistir ahir en la possibilitat que el municipi destini al lloguer social les propietats del llegat Anlló que resten per vendre: el bloc de tres habitatges del carrer Jacint Verdaguer, ocupat el 2016 per tres famílies del Col·lectiu Dignitat, i els hotels Regent –buit des de fa més d’una dècada– i Mediterrani –que el municipi vol reconvertir en habitatges d’emergència–. Per la formació, la solució al dèficit va massa a poc a poc.

  No es poden fer comentaris


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies