• Categories
 • Mocions i propostes al proper ple

  16/02/2018

  Guíxols des del Carrer presentarà dues mocions i una proposta al proper ple municipal ordinari del mes de febrer.

  La primera de les mocions és perquè la ciutat se sumi a la campanya a favor d’unes pensions dignes. Enguany les pensions han pujat un 0,25%, mentre que la inflació s’ha situat al voltant de l’ 1,5%, amb la qual cosa tornarà a haver-hi, per vuitè any consecutiu, pèrdua de poder adquisitiu per als pensionistes.

  La segona de les mocions fa referència a la sentència del TSJC que ha donat la raó a 26 ajuntaments catalans que en el seu moment van interposar un recurs per exigir a la Generalitat que complís amb l’obligació, establerta per la pròpia Llei d’Educació, de finançar les escoles bressol públiques, després que l’any 2012 la Generalitat decidís retallar també el finançament de les escoles bressol públiques. La moció, d’acord amb la sentència, insta la Generalitat al reintegrament de la quantitat que s’hauria d’haver abonat a partir del curs 2012/2013, un cop descomptades les subvencions de la Diputació de Girona.

  El grup d’esquerres també portarà al Ple una proposta sobre la plaça d’aparcament reservada a persones amb mobilitat reduïda que hi ha davant la Biblioteca. En concret, demanen que es canviï la ubicació i es posi a la cantonada del carrer Francesc Jofre i, a més, se n’ampliï el nombre de places. Segons GdC, la vorera del carrer Joan Surís, on està situada aquesta plaça d’aparcament, és molt estreta i impedeix el desplegament correcte d’una cadira de rodes.

  Mocions de la CUP

  Per la seva part, l’altre partit d’esquerres populars a l’oposició,  la CUP,  portarà al Ple dues mocions: una de suport als ecologistes encausats pels actes de protesta contra la MAT l’any 2014; i l’altra, de suport a la vaga feminista del proper 8 de març.

  El Ple també debatrà la modificació dels estatuts del Consorci de les Vies Verdes de Girona i l’adhesió de la ciutat al Pla Educatiu d’Entorn de Sant Feliu de Guíxols, que té per objecte el foment de la llengua catalana i la millora de l’èxit educatiu per a tot l’alumnat en totes les dimensions (personal, acadèmica, social i laboral) i, així mateix, afavorir la convivència i la cohesió social. En aquest sentit, el Ple també aprovarà l’ingrés de la ciutat a l’Associació Internacional de Ciutats Educadores.

  No es poden fer comentaris


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies