• Categories
 • Prospeccions per al futur pàrquing de La Corxera

  16/02/2018
  Prospeccions al pàrquing de la Corxera (EL PUNT-AVUI)

  El subsòl de l’esplanada del pàrquing de la Corxera, entre el Teatre  i el pavelló, és objecte entre aquesta setmana i la vinent d’un seguit de sondatges per determinar la composició i els estrats geològics amb vista al projecte de construcció del futur pàrquing semisoterrat. 

  Segons El Punt-Avui, es faran cinc prospeccions que arribaran a una profunditat d’entre 18 i 25 metres per analitzar la presència d’estrats rocosos que puguin dificultar i encarir el cost d’execució del projecte.

  L’aparcament es planteja amb una capacitat aproximada de 600 places, entre les dues plantes sota terra, la semisubterrània i la superior, i la inversió oscil·larà entre 9 i 10 milions d’euros. L’operació urbanística pretén guanyar aparcament just a tocar del monestir, on es planeja en paral·lel la construcció del museu Thyssen, i en una de les portes d’accés a la zona comercial del centre, a 200 metres del passeig i la platja.

  Els sondatges també han d’esclarir l’impacte dels nivells freàtics subterranis de la riera del Monestir i la necessitat de desviar serveis. Entre les opcions en estudi per potenciar-ne la rendibilitat hi ha comercialitzar algunes places per a usuaris habituals, embarcacions a l’hivern i promoure activitats a la plaça enjardinada i amb pèrgoles d’ombra que ocuparà el nivell superior.

  A concurs aquest any

  La intenció del tripartit de govern és treure a concurs l’execució de les obres per la primavera, amb la intenció que es pugui començar a excavar cap a finals d’any o principis del 2019 i enllestir l’equipament en un termini de dotze mesos. Per atraure empreses interessades, volen vincular-hi l’explotació de les places de zona blava a tot el municipi i de l’altre aparcament municipal subterrani de la plaça del Mercat.

  La idea de l’equip de govern és relligar l’aparcament amb tota la zona de la Corxera, millorant la connexió amb la carretera de Tossa i solucionant els problemes d’inundabilitat del pavelló.

  No es poden fer comentaris


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies