• Categories
 • GdC portarà al Ple el finançament de les escoles bressol municipals

  19/02/2018
  És conegut que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha donat la raó a 26 ajuntaments catalans que en el seu moment van interposar un recurs contenciós-
  administratiu per exigir a la Generalitat que complís amb la seva obligació de finançar les escoles bressol públiques. La sentència reconeix que els municipis demandants tenen dret a
  percebre un import de 1.300 euros per alumne en relació als cursos escolars 2012-2013, 2013-2014 i 2014-2015, cursos en els que la Generalitat no va abonar cap quantitat malgrat estar obligada a fer-ho segons la Llei d’Educació.
  La sentència especifica que a aquest import per alumne caldria restar-hi la part finançada per la Diputació. Durant aquests anys el Departament d’Ensenyament no va finançar el
  funcionament de les escoles bressol de titularitat municipal, però la Diputació va implantar un programa de finançament alternatiu que cobria aproximadament un 70% del terç que li tocava pagar a la Generalitat (els altres dos terços els paguen un l’ajuntament i l’altre les famílies a amb les quotes mensuals). GdC estima en uns 400.000 euros l’import que
  l’ajuntament va deixar d’ingressar per aquells cursos.
  Per això la moció insta a recuperar aquests diners per reinvertir-los en polítiques educatives de la ciutat i demana a la Generalitat que compensi a la ciutat amb aquesta quantitat per
  l’incompliment dels acords de finançament de les escoles bressol municipals. En cas de no obtenir resposta afirmativa, GdC és partidari de sumar-se a la llista de municipis, avui ja més de seixanta, que han anunciat que reclamaran el que se’ls deu per la via judicial del contenciós administratiu emparant-se en la sentència del TSJC.

  No es poden fer comentaris


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies