• Categories
 • GdC vol que el pla educatiu local inclogui el nou institut

  23/02/2018

  L’últim Ple Municipal va aprovar per consens l’adhesió de la ciutat al Pla Educatiu d’Entorn a través d’un conveni signat amb el Departament d’Ensenyament de la Generalitat. No obstant això, i malgrat el sentit favorable del seu vot, el nostre regidor, Jordi Lloveras, es va mostrat crític al moment de valorar algunes actuacions que ha fet el Departament d’Ensenyament a la nostra ciutat, com per exemple, la supressió d’una línia de P3 en el col·legi Baldiri Reixach o el poc grau de compromís en la construcció del nou IES.

  GdC-Entesa defensa que no és possible concebre un veritable Pla Educatiu d’Entorn sense tenir una visió global i poder actuar de manera inclusiva com a zona escolar única, amb tot el consens de la comunitat educativa de la ciutat que això requereix.

  En aquest mateix sentit, entén que tampoc es pot engegar aquest pla local d’educació sense la construcció d’un nou Institut d’Educació Secundària que substitueixi al vell IES Sant Elm. En aquest punt, la formació lamenta la irada intervenció de l’alcalde Motas quan va retreure al nostre regidor que portés a debat l’estat actual del nou IES. Pel que sembla, no li va agradar que es digués que tot està exactament igual que com estava tres anys enrere, al començament de mandat. De fet, a la nostra formació no se li ocorre una oportunitat millor que un punt que versa sobre l’entorn educatiu de la ciutat per tornar a reivindicar la necessària construcció del nou IES.

  Altres iniciatives de Guíxols des del Carrer-E van rebre el suport del consistori: la reclamació a la Generalitat dels imports no abonats entre 2012 i 2015 a les escoles bressol, tal com estipula la llei, que es continua incomplint actualment. La quantitat reclamada es de 425 € per infant i curs, el que representa un total de uns 500.000 € corresponents a aquells tres cursos. Igualment es va aprovar un canvi en la ubicació d’un aparcament per a persones amb mobilitat reduïda davant de la biblioteca on no hi havia espai suficient per treure una cadira de rodes. També va se aprovada la petició que GdC-E va presentar a favor d’unes pensions dignes, que al menys augmentin cada any  d’acord amb l’Índex de Preus del Consum (IPC)

  No es poden fer comentaris


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies