• Categories
 • CICLOTURISME: Volta al Montgrí

  28/02/2018
  Barraca de pedra seca. (COLLA BUJONIS)
  Gran recorregut circular al massís del Montgrí descobrint alguns dels seus elements patrimonials més característics (ermites, miradors, barraques de vinya…) amb l’excepció del castell, inaccessible pels ciclistes.
  Des de Torroella dirigim la pedalada cap a Bellcaire i el veïnat de Sobrestany, per arribar a l’ermita de Santa Maria de Palau, un temple del segle XIII d’estil tardoromànic que es troba actualment en fase de consolidació i conservació; la ruta continua travessant bells boscos de la Muntanya Gran, ara en direcció a la Punta del Milà, un prodigiós mirador que s’alça damunt dels espadats verticals d’aquest tram de litoral i que ens ofereix una gran perspectiva de cala Montgó, la badia de Roses i la punta del cap Norfeu, amb el Canigó nevat com a rerefons immillorable. Seguint les traces del GR, passem per les instal.lacions abandonades de l’antic campament militar, pel camí anirem trobant un seguit de curiosos bunkers i nius de metralladora. Ens endinsem tot seguit a la zona més boscosa, recorrent l’anomenada ruta del vent, un circuit senyalitzat que ens permetrà anar descobrint un valuós patrimoni de barraques de pedra – algunes en un notable estat de conservació -, forns,cisternes i diferents construccions de parets de pedra seca, un reflex dels usos que havia tingut el massís.
  Arribats a l’Estartit ens dirigim a la Gola del Ter per l’espai recuperat de la Platera, un conjunt de dunes, sorrals i aiguamolls de gran valor ecològic i paisatgístic, sempre amb el contrapunt màgic de les Medes. Per la pista que voreja el Ter tornem al lloc d’inici havent completat aquesta esplèndida volta de cicloturisme d’una quarantena de quilòmetres pedalant pel Parc Natural del Montgrí, Medes i Ter. La fascinant silueta del castell haurà estat el nostre guia i punt de referència durant tot el recorregut.
   
  COLLA BUJONIS.

  No es poden fer comentaris


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies