• Categories
 • “A tota màquina”, nova mostra sobre el tren de Sant Feliu

  01/03/2018

  A partir del 2 de març i fins al 3 de juny, a l’Antic Hospital Municipal es pot visitar l’exposició-taller “A tota màquina!”, una mostra amb jocs, maquetes i personatges per conèixer el món que envoltava el ferrocarril de Sant Feliu de Guíxols a Girona i que demana una participació activa del visitant.

  El primer àmbit introdueix el trajecte amb un plafó de grans dimensions que s’ha d’omplir de construccions (estacions, ponts, dipòsit d’aigua…) des del port de Sant Feliu fins a Girona. Dues grans maquetes permeten copsar els detalls dels edificis, de les grues del port i de l’interior i exterior del vaixell a punt de càrrega. Un altre àmbit remet a la gent, tant els que hi treballaven com els que l’utilitzaven: unes nou figures a mida real, a partir de les quals els visitants també poden disfressar-se. Finalment, es pot jugar amb un recurs interactiu basat en documentació històrica que permet conduir el tren fins a la ciutat de Girona.

  La mostra culmina la celebració dels 125 anys de la inauguració  de la  línia de ferrocarril que de 1892 a 1969 va unir pobles i ciutats. Un tren impulsat pels industrials locals, que va fer més fàcil el transport de les mercaderies des del port de Sant Feliu de Guíxols i les fàbriques.

  El Museu d’Història s’afegeix als Tallers d’Història del curs 2017-2018 i treballa conjuntament amb l’Arxiu Municipal i la Biblioteca Octavi Viader per aprofundir en el coneixement de la història de la ciutat de Sant Feliu de Guíxols. La resta de pobles de l’antiga línia de ferrocarril també celebren aquest 125 aniversari amb una exposició itinerant que va seguint la seva via: ara és a punt per a ser visitada a Quart i a Girona.

  L’exposició ha comptat amb la col•laboració especial d’Ignasi Griñón, de l’Associació d’Amics del Ferrocarril de les Comarques de Girona, de Néstor Sanchiz, de Josep Almar i de la implicació en la temàtica dels centres d’ensenyament de la ciutat.

  Antic Hospital Municipal (Carrer Hospital, 25-35, 17220 Sant Feliu de Guíxols)

  Horaris de visita:

  • De dilluns a dissabte: d’11 a 14 h i de 16 a 19 h
  • Diumenges i festius: d’11 a 14 h
  • Els dimarts, tancat

  No es poden fer comentaris


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies