• Categories
 • La fusió de cambres de Sant Feliu i Palamós es refreda

  01/03/2018
  La Casa Patxot, seu de la Cambra de Comerç guixolenca. (ARXIU)

  La fusió entre les dues cambres de comerç del Baix Empordà, la de Sant Feliu de Guíxols i la seva homòloga de Palamós, s’ajorna sense data, segons publica El Punt-Avui. L’operació, inèdita en el mapa cameral català, es va anunciar la primavera del 2016, quan els consells executius dels dos ens van acordar que el Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat tutelés el camí cap a la integració. Però tres anys després s’ha refredat i els dos respectius presidents, el guixolenc Joan Puig i el palamosí Xavier Ribera, descarten completar-la en l’exercici del càrrec. S’acosten eleccions, no repetiran i prefereixen que siguin els futurs dirigents, en tot cas, els que prenguin la decisió.

  Els anys 2015 i 2016, els dos plenaris i comitès executius van començar una etapa de treball en comú, amb reunions conjuntes. Fins i tot, encara que van mantenir l’autonomia de gestió dels recursos econòmics, van treballar amb pressupostos consolidats en espera que es definís la nova llei catalana de cambres, encara avui pendent d’aprovació després de més d’una dècada de debat al Parlament. El text no ha passat de successius avantprojectes decaiguts per l’acabament de les legislatures i per l’aplicació de l’article 155. 

  L’altre requisit per culminar la fusió hauria estat la convocatòria d’eleccions camerals, amb un calendari comú per a totes les cambres catalanes. Amb noves votacions en l’horitzó i una previsible renovació de cares, Ribera argumenta que “serà millor que siguin els futurs responsables els que decideixin la fusió”. El seu homòleg guixolenc coincideix que després de tant de temps i en el moment actual ja no hi ha pressa.

   

  No es poden fer comentaris


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies