• Categories
 • Controvèrsia amb les multes per deixalles fora dels contenidors

  04/03/2018
  Deixalles fora dels contenidors, un fet que l'Ajuntament pretén eradicar amb mà dura (EL PUNT-AVUI)

  L’Ajuntament controla des de fa un parell d’anys les deixalles mal dipositades als contenidors. La regidora de Serveis, Laura Aiguaviva, explica a El Punt-Avui que tenen diversos inspectors que indaguen l’origen de les restes, fins i tot obrint algunes bosses de rebuig –també en papereres–. En els darrers dies han transcendit queixes de veïns sancionats amb l’import més baix previst per la llei catalana, 400 euros.

  Entre els sancionats, tres veïnes que han rebut multes, segons sostenen, per caixes de cartró que van aparèixer fora dels recipients, amb etiquetes amb el nom i adreça de l’enviament. Una es va cursar al setembre, però les dues darreres duien data del 10 de gener, precisament els dies en què el consistori anunciava un enduriment de les sancions per a la gent que abandonés mobles i andròmines, passat un període de gràcia amb avisos sense multa que s’allargaria fins al febrer.

  La regidora recorda que fins al gener es podien deixar mobles al costat de contenidors un dia a la setmana fixat per a cada districte. Ara ja no es pot fer, donat que cal trucar al telèfon gratuït 900 102 605 per acordar dia i hora que han de treure els residus voluminosos– i, precisament, s’ha canviat el sistema per aplicar mà de ferro contra la tendència a treure mobles qualsevol dia i, en tot cas, culpar l’empresa concessionària de no haver passat, fet que era difícil de comprovar i, per tant, sancionar.

  Entre les persones multades –que sostenen haver dipositat les caixes a dins dels contenidors– i altres veïns s’ha suscitat el debat sobre la possibilitat que una caixa amb nom acabi en mans d’una altra persona que després la llenci de manera inadequada. O fins i tot que algú remenant un contenidor en tregui de l’interior i les deixi abandonades fora. Aiguaviva defensa que les sancions documenten que hi ha prou capacitat lliure dins del recipient, i que en el cas que estigui ple –malgrat la recomanació de buscar un altre contenidor lliure o dipositar-la dins del rebuig– hi ha hagut tolerància. Malgrat això, ja hi ha altres veïns espavilats que recorden la conveniència de retirar etiquetes i senyals identificatives del que es llença a la brossa.

  No es poden fer comentaris


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies