• Categories
 • Tota la ciutat amb un sol clic

  06/03/2018

  L’Ajuntament impulsa una nova aplicació per telèfons intel·ligents i tauletes, creada per oferir serveis a la ciutadania. L’app és gratuïta i apta tant per aparells amb sistema operatiu iOS com Android. Un cop instal·lada, els usuaris tindran a la butxaca tota la informació municipal (agenda d’activitats, adreces i telèfons d’interès, tràmits, notícies, xarxes socials, dades de mobilitat, el temps…), així com un gestor d’incidències a la via pública i un servei d’avisos.

  L’aplicació Guíxols no s’ha orientat cap a la promoció turística sinó que vol ser una eina ciutadana. Ja es pot descarregar i compartir per a informacions com els aparcaments, els telèfons útils, sobretot d’emergències, o l’agenda dia a dia. Tot el que fa referència a Sant Feliu de Guíxols a les xarxes socials a un sol clic i en una sola pantalla: ja no  caldrà entrar al Facebook, al Twitter o a l’Instagram i anar cercant la informació una a una. També hi ha un botó directe a tots els tràmits de l’Ajuntament per a facilitar la sol·licitud d’instàncies, subvencions o ocupació de via pública per mitjà del mòbil.

  El gestor d’incidències a la via pública permetrà enviar un formulari al consistori per comunicar suggeriments o problemes a nivell urbà, d’enllumenat, neteja, aigua, clavegueram, estat de les voreres i vials, neteja, mobiliari urbà, parcs… L’eina permet fer una foto del desperfecte i enviar-la al servei municipal corresponent, on els tècnics rebran la informació a l’instant i hi treballaran per posar-hi solució. L’APP és el canal més ràpid i directe per efectuar aquest tipus de comunicació, més que no pas via correu electrònic o telefònicament.

  L’Aplicació també incorpora un servei de notificacions municipals per tal de rebre al telèfon mòbil avisos puntuals sobre incidències i/o canvis sobtats en el normal funcionament de la ciutat, com ara talls circulatoris imprevistos o similars. Per exemple, davant l’inici d’una obra que comporta talls de trànsit, tots els usuaris que tenen l’app instal·lada rebran la informació en forma d’alerta al mòbil. 

  Corresponsabilitat entre administració i ciutadania

  El primer tinent d’alcalde i responsable de l’àrea d’administració electrònica, Josep Melcior Muñoz, expressa que la posada en marxa d’aquesta aplicació per a mòbils “és un pas més en la voluntat del govern local d’anar acostant l’Ajuntament a la ciutadania”. Tal com recorda Muñoz, “es va començar amb una remodelació de l’espai web municipal, es va ampliar la part de tràmits i ciutadania per dotar de proximitat i transparència les gestions, i es va vestir un espai web turístic de gran qualitat gràfica”. S’estan reordenant les xarxes socials i els passos que es fan ara van en la línia d’apostar pel mòbil com a eina de contacte amb l’administració. “Hi ha també la pretensió de fer entre tots una ciutat millor: l’aplicació del mòbil, que permet comunicar qualsevol incidència, va en la línia d’incrementar la corresponsabilitat entre els ciutadans i l’Ajuntament. Entre tots hem d’anar a més”, recalca. L’aplicació de mòbils té una arquitectura modular, que permet anar creixent a futur segons les necessitats que vagin sorgint.

  El mòbil, cada cop més prioritari

  A nivell general, bona part de les aplicacions de telèfon mòbil s’emmarquen en tasques de missatgeria i mitjans socials. L’aplicació Guíxols aniria en aquesta línia, una barreja entre missatgeria ciutadana i servei ciutadà, així com notificacions i incidències. L’aposta pel mòbil és clara: està previst que al 2020, d’aquí a dos anys, la majoria de contingut d’internet sigui vist exclusivament a través dels dispositius mòbils. De fet la web municipal, www.guixols.cat, es consulta en un 55% en dispositius mòbils (d’aquest, un 5% són tauletes). Es calcula que la xifra esdevindrà el 85-90% de les consultes a internet a nivell global. Per això, el telèfon mòbil és el gran aliat.

   

  No es poden fer comentaris


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies