• Categories
 • Una organització ganxona per salvar les abelles autòctones

  12/03/2018
  Foto: www.flowersoup.org

  L’organització sense ànim de lucre Flower Soup, establerta a la nostra ciutat tot i que opera des de Santa Cristina d’Aro, és una associació nascuda l’any passat per lluitar contra la vespa asiàtica i protegir l’abella autòctona. Les seves responsables són les germanes Natàlia i Georgina Román.  

  El primer pas de l’entitat és aconseguir que el públic conegui i prengui consciència de la presència de la vespa asiàtica, una espècie invasora que provoca estralls en la població d’abelles, ja que les mata per alimentar-se, i les abelles són indispensables per a la pol·linització de fruites i hortalisses.

  Segons el Diari de Girona, aquesta entitat va posar en marxa la setmana passada una campanya de micromecenatge durant un mes amb l’objectiu de recaptar 250 euros per adquirir el material necessari per dur a terme el seu projecte d’instal·lació de 50 trampes per caçar les vespes asiàtiques reines amb dos líquids atraients als quals afegiran aliments dolços i aigua. De moment, tenen sis trampes instal·lades que preveuen retirar el mes de juny.

  Per últim, entre els objectius de l’entitat també hi ha protegir amb fil elèctric els quatre ruscs que tenen a la seva base d’operacions cristinenca, un tros de bosc visitable cedit per l’hotel Mas Tapiolas.  Hi posaran al costat diversos fils un sota l’altre i a poca distància per tal que generin una descàrrega elèctrica quan se’n toquin dos. Les vespes asiàtiques, bastant més grosses que les d’aquí, tocaran dos fils si hi volen entrar, mentre que l’autòctona hi podrà accedir. 

  L’altre projecte engegat és el rescat d’abelles. Per finançar-se, també ofereixen l’oportunitat d’adoptar abelles i aviat volen començar a produir mel. 

   
   
   
   
   
   

  No es poden fer comentaris


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies