• Categories
 • L’etapa a Suïssa de Josep Albertí, a exposició al Museu

  13/03/2018
  Un dels quadres "suïssos" de Josep Albertí.

  Aquest dissabte 17 de març a les 12 del migdia es celebrarà la inauguració de l’exposició de pintura de Josep Albertí a partir del llegat cedit per Frau Claudia Müller-Türler, sota el títol de “L‘etapa suïssa”. L’ acte tindrà lloc a l’Espai Albertí del Museu d’Història, a la tercera planta del Monestir en presència de Frau Claudia Müller-Türler i familiars.

  A finals de l’any 2017, Frau Claudia Müller-Türler, d’Unterstammheim (Suïssa), va tenir la gran generositat de llegar a la ciutat divuit obres de Josep Albertí Corominas (Sant Feliu de Guíxols, 1913-1993) afavorint, així, l’ampliació del fons que d’aquest estimadíssim pintor la ciutat ja disposava a través del seu llegat testamentari personal.
  La rellevància de les obres que composen el Llegat Müller-Türler rau, molt especialment, en el període en què aquestes varen ser creades, és a dir, durant el anys 60 del segle XX; un moment en què Josep Albertí, ja consolidat com a pintor a la nostra ciutat, cerca nous horitzons i passa temps fora de Catalunya: a França, a Alemanya – on rebrà lliçons de cant, la seva gran afició personal – i a Suïssa.
  Judit Albertí, del Museu d’Història de la ciutat, declara que “d’aquesta etapa, ben poques coses en coneixem i, per tant, l’oportunitat de fer recerca i procurar treure l’entrellat d’un període tant prolífic, ens la brinda generosament Frau Müller-Türler a través del seu llegat. Perquè cal entendre que ningú, fins i tot essent un galerista, acaba conservant al llarg del temps més de vint obres d’un mateix pintor si no el mou – més enllà de la innegable qualitat artística – un interès personal i una estreta relació amb el mateix, no només com a pintor, també com a amic.”
  Així, des del Museu posen fil a l’agulla “per embastar, si més no, tot allò que puguem conèixer de primera mà referent a l’etapa suïssa del gran pintor de la nostra ciutat en un  viatge que inicia lentament les primeres passes però que, esperem, pugui omplir de contingut un moment decisiu en l’evolució de l’estil i la consolidació al mercat europeu de Josep Albertí”.

  De moment, el Museu presenta el gaudi estètic de les obres llegades en aquesta exposició, malgrat que no totes les obres són de paisatges alpins, ja que també n’hi ha de diferents poblacions del nostre entorn geogràfic proper, de racons de la nostra ciutat, natures mortes i altres curiositats. 

  No es poden fer comentaris


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies