• Categories
 • El PDECat proposarà al Ple donar el nom “U d’Octubre” a un vial de la ciutat

  15/03/2018
  L'exterior de l'Ajuntament, ple de gent per anar a votar, el dia 1 d'Octubre de 2017. (JOAN SERRA//TRIBUNA GANXONA)

  El grup municipal del PDECAT (oficialment, CiU), a l’oposició al plenari guixolenc, presentarà al ple una proposta per donar el nom de “1 d’octubre” a un espai de la ciutat.

  La moció presentada diu que “Després dels greus fets ocorreguts el passat 1 d’octubre, on es varen veure episodis de violència pels representants de l’Estat contra ciutadans que volien exercir el seu legítim dret a votar i per tal que perduri a la memòria de tots els catalans, considerem que cal un reconeixement a tots els votants i també a tots el voluntaris, Alcaldes i Alcaldesses, electes locals i treballadors públics que van fer possible que es pogués votar.”

  També ressalten que a la nostra ciutat, com a la resta de pobles de Catalunya, “va sorgir un moviment ciutadà espontani, per organitzar la defensa dels col•legis electorals des de les 5 de la matinada i durant tot el dia amb veïns i veïnes davant els punts de votació per protegir el dret a vot de tots els ganxons i ganxones fins que es varen tancar els col•legis electorals”.

  El partit considera que “la fita i la data històrica que vam celebrar l’1 d’octubre , la resistència pacifica, cívica i coratjosa d’uns ciutadans que van sortir al carrer tot i les amenaces i l’estat de setge, durant la jornada electoral així com les hores anteriors, la capacitat d’organització, i el civisme en que es va desenvolupar la jornada electoral, mereixen un reconeixement públic”.

  Per tots aquest motius, el grup municipal de CiU proposa al Ple que l’Ajuntament de Sant Feliu doni el nom de “1 d’octubre “ a un espai públic, carrer o plaça del municipi, proposant com a opcions la “Ronda de Ponent 1 d’octubre”, “Parc de les Dunes 1 d’octubre” o la “Ronda Nord 1 d’octubre”, adaptant així el nomenclàtor actual al nou de proposat.

  No es poden fer comentaris


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies