• Categories
 • GdC vol que el raper Valtonyc actuï al Porta Ferrada

  16/03/2018
  Valtonyc en concert (GOOGLE)

  La formació Guíxols des del Carrer vol que el Festival de la Porta Ferrada sigui un clam per la llibertat d’expressió, i per això proposa que el cantant Valtònyc formi part del cartell. 

  Josep Miquel Arena Beltrán, conegut artísticament com a Valtònyc, és el cantant de rap condemnat a tres anys i mig de presó per un delicte d’injúries a la corona per les lletres de les seves cançons i a qui GdC, mitjançant una moció en el Ple d’aquest mes (dijous 22 de març, 21h), proposarà perquè formi part a títol simbòlic del cartell del 56è Festival Porta Ferrada un cop fetes les gestions oportunes.

  La formació d’esquerres presentarà aquesta moció per posar de manifest que en l’actualitat s’està limitant el dret a la llibertat expressió, “un dels drets fonamentals de la Constitució i de la democràcia”, amb una “escalada repressiva dels poders de l’estat dirigida contra aquelles persones que de manera lliure expressen les seves idees”, i mostrar un ferm compromís amb la defensa de la llibertat d’expressió. Per això, i també per denunciar que “en l’actual marc legal certes expressions artístiques es puguin considerar delicte”.   
  La moció també insta als grups parlamentaris del Congrés de Diputats perquè promoguin els canvis legislatius necessaris per tal de possibilitar el ple exercici de la llibertat d’expressió.

   

  Altres mocions al Ple del mes de març

  Aquesta moció és una de les 3 que el grup de GdC va presentar ahir dimecres en el marc de les Comissions Informatives. Les altres dues fan referència al proper 14 d’abril, en què coincidint amb el 87è aniversari de la II República, volen que s’hissi la bandera tricolor republicana a la plaça Miquel Murlà, al costat del monument a les víctimes de la guerra civil, l’una; i l’altra és per demanar revertir les declaracions d’IVA que el Ministeri d’Hisenda està fent a entitats culturals de Catalunya i ressaltar el reconeixement del nostre municipi cap a  les entitats culturals i mitjans de comunicació afectats pel seu compromís de servei públic.

  Una altra moció la presentarà CiU, referent a la defensa del model educatiu i d’immersió lingüística a Catalunya, tot i que s’està treballant per fer un text conjuntament amb les altres forces. Aquesta serà la segona del grup majoritari a l’oposició, ja que també en presentaran una que proposa donar el nom “ 1 d’octubre” a un espai públic de la nostra ciutat.  CiU i MES també en presentaran una demanant que s’expliqui el resultat de les troballes arqueològiques de la plaça Abadia i que aquestes siguin visitables i com poden afectar el futur projecte del Museu Thyssen. 

  Altres temes que aniran al Ple, a proposta del govern, són el Pla d’Igualtat intern de l’Ajuntament, el Reglament que regula els treballs en benefici de la comunitat com a mesures alternatives a les sancions previstes per les infraccions tipificades a l’ordenança municipal de convivència ciutadana, una proposta d’amortització de deute bancari,  l’adhesió al nou conveni de referència amb el Xaloc sobre el Pla d’Assistència Contable o l’aprovació del Manual de normes i procediments per a la gestió del patrimoni de l’Ajuntament.

   

  No es poden fer comentaris


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies