• Categories
 • Inaugurada la mostra de quadres sobre l’etapa suïssa de Josep Albertí

  17/03/2018
  Un moment de la presentació del llegat suís de Josep Albertí (AJUNTAMENT SFG)

  Aquest dissabte 17 de març s’ha inaugurat al Museu d’Història l’exposició de pintura “Josep Albertí: l’etapa suïssa”. en què llueixen divuit obres cedides a la ciutat per la suïssa Claudia Müller-Türler a finals del 2017 i que amplien el fons que l’artista guixolenc ja havia llegat anteriorment a la ciutat. L’acte oficial s’ha obert a la Sala Abat Panyelles amb les intervencions de Claudia Müller-Türler, Assumpció Bosshard i els tinents d’alcalde Josep Melcior Muñoz i Jordi Vilà.

  Ha obert tanda el tinent d’alcalde Josep Melcior Muñoz ressaltant que Sant Feliu ha de ser una “ciutat d’art i bellesa”. Acte seguit la senyora Müller-Türler ha compartit amb els assistents que un dels dies més bonics del 2017 va ser quan va saber que els quadres llegats “havien retornat intactes” a la nostra ciutat, agraint que aquest fet s’hagi pogut realitzar a la ciutat natal de Josep Albertí.

  Müller també ha explicat anècdotes sobre la seva família i el pintor i de l’amistat que els unia amb aquell “pintor espanyol que deia sempre que ell era català'”, i al qual li agradava tant ballar i cantar com van poder comprovar els seus pares en nombroses festes en què participaven junts. També ha narrat com, l’any 1993, un dels quadres del pintor ganxó els va caure a terra; un macabre accident presagi de la mort, pocs dies després, d’Albertí. 

  Per la seva banda, l’amiga catalana de Müller, Assumpció Bosshard, és qui va contactar amb el Museu i hi va col·laborar per a gestionar la donació. Ha agraït haver pogut participar en la gestió i ha explicat l’estimació que Josep Albertí tenia per les seves arrels i el seu país així com els valors del pintor, que “representen els valors propis de la cultura”, que feien que els suïssos que el coneixien el definissin com “un home amb estil”.  

   Així mateix, el regidor de Cultura Jordi Vilà ha incidit en la voluntat del consistori a estudiar i aprofundir en l’etapa suïssa de l’artista i ha volgut destacar la generositat tant d’Albertí com de la cedent per haver donat les seves obres a la ciutat, declarant que la ciutat vol “rellançar l’art amb mirada al passat” del qual forma Josep Albertí.

  L’acte ha finalitzat amb el lliurament a la senyora Claudia Müller-Türler d’un obsequi consistent en un plat de ceràmica negre elaborat per un artista local. Tot seguit, s’han visitat les obres exposades a l’Espai Albertí, a la tercera planta del Monestir.

  Les obres que formen el llegat Müller-Türler van ser creades els anys 60, quan Josep Albertí, ja consolidat com a pintor a casa nostra, va cercar nous horitzons a Europa. No tots els quadres són de paisatges alpins, també n’hi ha de diferents poblacions catalanes o del mateix Sant Feliu, així com de natures mortes o fins i tot un bodegó.

  No es poden fer comentaris


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies