• Categories
 • Alumnes de 1r de Batxillerat Artístic, comissaris d’una mostra de Carles Piqueras

  21/03/2018
  "Arengades", una de les creacions exposades a la mostra "Mediterranean Meals"

  El proper divendres 23 de març a les 18:00h tindrà lloc a la quarta planta del Monestir la inauguració de l’exposició “Mediterranian meals” de Carles Piqueras, dins del projecte Creativa’t, comissariat pels alumnes de 1r de Batxillerat Artístic de l’Institut Sant Elm, que han gaudit molt d’aquesta experiència que els ha enriquit amb nous coneixements. 

  L’artista

  Carles Piqueras s’inicià en el món del l’art a Sant Feliu de Guíxols fins que marxa a estudiar a l’Escola Massana de Barcelona. A través d’una tècnica molt acurada, utilitza els llapis de colors i grafit sobre paper o fusta com a eines per transmetre una realitat gairebé fotogràfica.
  Aquesta tècnica prové d’una evolució artística pròpia; s’inicia amb l’art abstracte fins que al 1987 comença amb nous projectes vinculats amb el còmic, la caricatura, o la il·lustració per a diaris i portades de revistes.
  Més endavant, un canvi d’estil el porta a començar de zero amb tècniques pròpies del realisme figuratiu; actualment continua amb aquest estil i mestratge.
  Mediterranian meals es basa en la selecció d’obres realitzada pels alumnes de 1r de Batxillerat Artístic, prenent com a fil conductor l’essència de la Mediterrània i de la Costa
  Brava, una plasmació fidel a la realitat en la que ens suggereix l’aroma que es desprèn dels aliments, la vegetació, el mar… el qual ens transporta a mirar el món des de diferents
  perspectives.
  Cadascuna de les obres que es presenten és el resultat d’un treball precís i meticulós i se n’obté un resultat impecable.

  El projecte Creativa’t

  Per segon any, l’alumnat de 1r de Batxillerat Artístic de l’Institut Sant Elm reprèn aquest projecte de comissariat d’art amb aquesta exposició de Carles Piqueras. 

  CREATIVA’T és un projecte-taller que esperona els estudiants a gestar i gestionar l’exposició d’un artista. Inclou tot el procés des de l’etapa d’ideació i selecció de l’artista fins a la materialització de la mostra, el seu desmuntatge i balanç final.

  L’aprenentatge pràctic de les diverses fases de la tasca expositiva es complementa amb sessions teòriques de la mà de la Cap de l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament Montse Barniol i la professora Olga Massaguer, així com debats a l’aula que fomenten la reflexió durant el seu desenvolupament.

  Els alumnes es distribueixen en grups per abastar totes les funcions i van actuant a mesura que el procés els va requerint. D’aquesta manera, van integrant els perfils professionals que intervenen en una mostra, així com els costos, els materials, la documentació, la selecció de les obres que s’exposaran i el discurs expositiu se’ls donarà, el pla de comunicació i promoció, el muntatge, el seguiment, etc.

  L’inici del muntatge va començar el dilluns 19 de març, cinc dies abans de la data d’inauguració. La mostra s’exposarà a la quarta planta del Monestir fins el dia 15 d’abril de 2018, coincidint amb el Dia internacional de l’art. L’entrada és lliure.

   Així mateix, el dissabte 14 d’abril es realitzarà una visita guiada oberta a tothom per part de l’artista i dels alumnes que formen part del projecte a les 17h.

   

  No es poden fer comentaris


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies