• Categories
 • Canvi de plans a Rius i Calvet per les arrels dels oms

  21/03/2018
  Dins les rases hi han aparegut arrels d'oms que dificulten el pla d'obres inicial (EL PUNT-AVUI)

  El govern de la ciutat haurà d’introduir canvis en el projecte de reurbanització del front marítim del passeig Rius i Calvet, arran de les complicacions diagnosticades en el trasplantament previst d’una quinzena d’oms, segons El Punt-Avui.

  El creixement de les arrels, que ja feia feixuc el trànsit per l’estreta vorera, feia aventurar que el trasllat de l’arbrat no seria senzill, però, després d’excavar rases i comprovar que les arrels s’estenen de manera caòtica pel subsòl, s’ha conclòs que conservar i extreure els arbres comportaria riscos per a la seguretat dels treballs, perquè comprometen l’estabilitat del mur de contenció del passeig.  Fins i tot, algunes arrels s’endinsen sota els fonaments dels habitatges de la vorera interior.

  Per prosseguir amb les obres, iniciades fa una mica més d’un mes, caldrà modificar el contracte per descartar l’operació de trasllat –tot i que potser un dels exemplars més joves sí que se salvarà– i substituir-la per una tala convencional. El tràmit, com que és competència del ple per la magnitud econòmica dels treballs, passarà demà pel ple com a punt d’urgència. Però en paral·lel es votarà delegar el seguiment de l’operació a la junta de govern, un dels aspectes que no acaba de compartir algun dels portaveus de l’oposició.

  El govern local compta que amb la tala dels arbres es podrà mantenir la integritat del mur de contenció, fora d’algun reforç a les zones més afeblides. L’estructura, que aguanta les terres del passeig, s’ha de conservar enfortida amb el nou calaix de formigó de la riera. Pel que fa a la renovació de les xarxes de serveis, ja s’han instal·lat trams del nou col·lector de pluvials i algunes noves canonades, tot i l’obstacle que molts dies està plovent a estones. La setmana passada també van retirar amb una grua l’escultura La Costa Brava, de Joan Rebull, que se sotmetrà a una restauració.

  La previsió és que els treballs planificats en la primera part de l’obra puguin estar enllestits cap a finals de maig –o al juny, en cas que la climatologia faci allargar feines–. El tram es reobrirà provisionalment al trànsit i fins a la tardor no reprendran la reforma. Les obres han ocupat també bona part del racó de Garbí de la platja, amb maquinària i materials, però en les pròximes setmanes es reduirà ocupació perquè s’hi pugui instal·lar la guingueta de la Gàbia dels Mussols.

  No es poden fer comentaris


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies