• Categories
 • Les activitats de Setmana Santa a la ciutat

  27/03/2018

  El Mercat del brunyol, que se celebrarà els dies 30 i 31 de març, oferirà més d’una vintena de tallers, xerrades i demostracions d’oficis per a petits i grans, plens de dolçor i de diversió, amb una  Master-class de xocolata del divendres 30, dirigida pel mestre xocolater de La Vienesa, Antoni Viñas, en la qual es tastaran els diferents tipus de cacau que es poden trobar i s’elaboraran unes xocolates típiques de Pasqua que després els participants s’emportaran a casa. També la Xef Carme Picas tindrà el seu taller de bunyols a la cuina del restaurant El Ginjoler. El Taller de rebosteria de brunyols serà el dissabte 31 al matí. A la tarda, el crític gastronòmic Salvador Garcia-Arbós parlarà dels dolços de Pasqua en una xerrada gratuïta i oberta a tothom.

  Entre moltess d’altres, està en cartellera l’exposició “A tota màquina!”a la Capella de l’Antic Hospital, on a través de jocs, maquetes i disfresses el visitant s’introdueix en el món de l’antic ferrocarril de Sant Feliu de Guíxols. Així mateix, podreu visitar la mostra “Josep Albertí: l’etapa suïssa” al Museu d’Història del Monestir, on s’exposen les donacions de la família Türler i de Manel M. Bosch que il·luminen l’obra de l’artista guixolenc realitzada lluny de la Costa Brava. “Mediterranian Meals – Carles Piqueras” és una altra mostra imprescindible on podreu apreciar l’acurada tècnica dels llapis de colors de l’artista guixolenc per transmetre una realitat gairebé fotogràfica i que plasma l’essència de la Mediterrània a través dels aliments, la vegetació, el mar…

  El Museu d’història proposa unes Jornades de portes obertes durant el 30 i el 31 de març. Coincidint amb els dies del Mercat del brunyol, també es realitzaran dues Visites guiades teatralitzades al Monestir. “Un dia a la vida d’un monestir” és una proposta per conèixer de primera mà com era el dia a dia dels monjos benedictins: Jofre de Foixà, monjo, músic i trobador del Monestir, tornarà del passat per crear una nova comunitat de monjos. A través d’aquesta visita, entrareu com a monjos novells a descobrir els espais, treballs i horaris que a partir d’ara formaran part del vostre dia a dia. L’Auca del Senyor Esteve de l’Agrupació Teatral Benet Escriba i Píndoles, microteatre fora del teatre seran els altres punts forts d’aquestes dates. Guíxols Escena proposa una experiència teatral única i innovadora formada per un conjunt de tres microobres de 15 minuts cadascuna que es representaran en espais diferents: es podran veure en racons d’un edifici o en diferents emplaçaments d’un parc o d’una plaça, qualsevol espai no convencional.   

   

  MERCAT DEL BRUNYOL 30 I 31 MARÇ 2018, DE 10H A 20H

  Plaça del Monestir de Sant Feliu de Guíxols

  DIVENDRES 30

  …………………………

  TALLERS INFANTILS**

  D’11h a 14h i de 16h a 19h

  -Taller de fang. Rajola de fang vermell cuita amb el relleu del brunyol de Sant Feliu de Guíxols gravat o peça de fang al gust sense coure. Preu: 3 €. Dirigit per Fangueig.

  -Taller de cuir. Clauers, collarets i braçalets de cuir amb la tècnica de l’encunyat, i també pirogravats. Preu: 1 € per peça. Dirigit per NQuart cuir.

  -Taller del tallador de fusta. Aprenentatge de l’ofici de tallar fusta i fabricació d’ un ganivet per untar la mantega o un clauer. Preu: 3 €. Dirigit pel fuster Ferran Peralta.

  -Taller de pintura. Pintura d’un penjador per posar-lo a la porta d’una habitació. Preu: 5 €. Dirigit per l’Escola d’art La Pinzellada.

  -Taller de pastisseria. Decoració d’ una galeta gegant Preu: 3 €. Dirigit per Lydia Brea.

  **Tiquets a la carpa de l’organització, excepte els tallers de pintura i de pastisseria. No cal inscripció prèvia. L’activitat es desenvoluparà fins a exhaurir existències.

  …………………………

  ACTIVITATS FAMILIARS

  De 17h a 20h -Taller de castells de sorra i jocs tradicionals. Per gaudir amb la família i amics. Dirigit per la CIA La Xarranca. Obert al públic familiar. Gratuït.

  …………………………

  TALLERS D’ADULTS DE REBOSTERIA

  De 16h a 19h -Master-class de xocolata. Taller participatiu de rebosteria dirigit pel mestre xocolater de La Vienesa, Antoni Viñas, en el qual la xocolata serà l’ingredient principal. Xerrada introductòria  sobre els diferents tipus de cacau que es poden trobar i tast. Seguidament, a la cuina d’El Ginjoler, elaboracions de xocolata típiques de Pasqua, per emportar a casa. Cal inscripció anticipada a l’Oficina de Turisme. Preu: 8 €. Places limitades.

  …………………………

  DEMOSTRACIONS D’OFICIS

  Tot el dia

  -Al torn de fuster. L’artesà fuster fabricarà diverses peces de fusta: caixes, bolígrafs, recipients… amb diferents tècniques i tipus de fusta.

  -Tallador de fusta. Procés de l’elaboració a mà d’eines de fusta que es fan servir a la cuina: culleres, espàtules, forquilles…

  -Al torn del ceramista. L’artesà farà peces de ceràmica en fang al torn, seguint la tècnica tradicional.

   

  DISSABTE 31

  …………………………

  TALLERS INFANTILS**

  D’11h a 14h

  -Taller de pintura Penjador per posar-lo a la porta de l’habitació. Preu: 5 €. Dirigit per l’Escola d’art La Pinzellada.

  D’11h a 14h i de 16h a 19h

  -Taller del Picapedrer Aprenentatge de  l’ofici de picapedrer i gravació en pedra de la inicial del nom. Preu: 3 €. Dirigit per MTKPedra.

  -Taller de la Filadora. Disseny amb fibres de llana per convertir un petit tapis de feltre en una obra d’art. Preu: 3 €. Dirigit per Fibrart.

  -Taller de cuir. Clauers, collarets i braçalets de cuir amb la tècnica de l’encunyat, i  pirogravació  amb el nom. Preu: 1 € per peça. Dirigit per NQuart cuir.

  Taller del tallador de fusta. Aprenentatge de l’ofici de tallar fusta i fabricació d’un ganivet per untar la mantega o un clauer. Preu: 3 €. Dirigit pel fuster Ferran Peralta.

  Des de les 17h. -Taller infantil de brunyols. Aprenentatge de fer brunyols, estirar amb el corró la massa, donar-li forma i cuinar-lo per berenar. Preu: 3 €. Dirigit per Joana Valls.

  **Tiquets a la carpa de l’organització, excepte els tallers de pintura i de pastisseria. No cal inscripció prèvia. L’activitat es desenvoluparà fins a exhaurir existències.

  …………………………

  ACTIVITATS FAMILIARS

  A les 12h

  -Espectacle infantil d’animació “Gresca a la fresca” A la taverneta us serviran tapes i “platillos” de festa, contes refrescants, un menú esbojarrat de jocs i danses adequat per a cada hora del dia… I un gran vermut familiar de cloenda! Interpretat per la CIA de Parranda. Obert a tot el públic.

  …………………………

  TALLERS D’ADULTS DE REBOSTERIA

  De 10h a 12:30h

  -Taller de rebosteria de brunyols salats i els tradicionals de l’Empordà. Taller participatiu de brunyols salats de diferents sabors i també dels tradicionals brunyols de l’Empordà. Dirigit per la Xef Carme Picas, a la cuina del restaurant El Ginjoler. Després, tast del resultat acompanyat d’una copa de cava. Cal inscripció anticipada a l’Oficina de Turisme. Preu: 8 €. Places limitades.

  A les 18h -Xerrada del crític gastronòmic Salvador Garcia-Arbós. Xerrada sobre els dolços de Pasqua. A la Sala Panyelles, 4a planta del Monestir. Activitat gratuïta i oberta a tothom.

  …………………………

  DEMOSTRACIONS D’OFICIS

  Tot el dia

  -Al torn de fuster. L’artesà fuster fabricarà diverses peces de fusta: caixes, bolígrafs, recipients… amb diferents tècniques i tipus de fusta.

  -Tallador de fusta. Procés de l’elaboració a mà d’eines de fusta que es fan servir a la cuina: culleres, espàtules, forquilles…

  -Al torn del ceramista. L’artesà farà peces de ceràmica en fang al torn, seguint la tècnica tradicional.

  -Bufador de vidre. L’artesà fa servir la tècnica de fabricació d’objectes de vidre, escalfa el material al forn a 100ºC, i injecta aire dins de les peces a través d’un tub metàl·lic i bufa des de l’altre extrem.

  -Picapedrer. Com es treballava la pedra abans i com prenia forma amb el cisell a cops de martell.

  -Filadora, Mostra de  les fibres i les eines que fa servir per transformar la llana i elaborar els treballs.

   

  Brunyols als restaurants

  Trobareu brunyols a la carta de postres dels següents establiments: Barcarola Hotel Restaurant, Butrón Berria, Can Kiku, Can Pope, Casa Elisa, Casa Teva, Cau del Pescador, Chic Hostal Bar-Restaurant, El Celler del Tritón. El Fornet, El Ginjoler, Godart, La Cava, La Gaviota, Cafeteria l’Aroma, Cafeteria l’Espiga d’Or, Pizzeria La Locanda di Nonna Flo, La Proa, Nit i Dia, Nou Casino La Constància, Sant Pol Hotel Restaurant, SQR Cafè, Taverna del Mercat, Voramar i Xurreria Jofre d’Olot.

  Horaris durant el Mercat del Brunyol 

  De 10h a 14h i de 16h a 19h MONESTIR I MUSEU D’HISTÒRIA DE LA CIUTAT

  De 10h a 18h OFICINA DE TURISME

   

  ACTES A LES PARRÒQUIES

   

  DIMARTS 27

  Dimarts Sant

  …………………………

  20h Celebració del Perdó Església de la Mare de Déu dels Àngels (Monestir)

  DIJOUS 29

  Dijous Sant

  …………………………

  20h Missa Sant Sopar del Senyor Església de Sant Joan de Vilartagues

  20h Missa Sant Sopar del Senyor Església de la Mare de Déu dels Àngels (Monestir)

  DIVENDRES 30

  Divendres Sant

  …………………………

  11h Celebració del Viacrucis Església de la Mare de Déu dels Àngels (Monestir)

  18h Celebració de la Creu Església de Sant Joan de Vilartagues

  18h Celebració de la mort de Jesús Església de la Mare de Déu dels Àngels (Monestir)

  DISSABTE 31

  Dissabte Sant

  …………………………

  21:30h Vetlla Pasqual Església de la Mare de Déu dels Àngels (Monestir)

  23h Vetlla Pasqual Església de Sant Joan de Vilartagues

  DIUMENGE 1 

  Diumenge de Pasqua

  …………………………

  10h Missa Església de la Mare de Déu dels Àngels (Monestir)

  11h Missa de Pasqua Església de Sant Joan de Vilartagues

  12h Missa de Pasqua amb la Coral parroquial Església de la Mare de Déu dels Àngels (Monestir)

  20h Missa vespertina Església de la Mare de Déu dels Àngels (Monestir)

   

  No es poden fer comentaris


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies