• Categories
 • La Diputació de Girona es compromet a finançar una part del futur Museu Thyssen

  05/04/2018
  La baronessa Carmen Cervera, ahir al Claustre de la Diputació de Girona amb el president de l´ens i l´alcalde ganxó - Foto: ANDREA RUIZ/EP-A

  La Diputació de Girona s’ha compromès amb el futur museu Thyssen de Sant Feliu, que d’aquesta manera consolida les aliances institucionals que han de permetre que arribi a bon port.

  Segons El Punt-Avui, la major part dels set milions d’euros d’inversió que requeriran les obres del museu i la urbanització dels jardins del Monestir continuarà recaient a l’Ajuntament, però el compromís de la Diputació n’assegura la viabilitat més enllà del de la Generalitat, emparaulat anteriorment però pendent que es constitueixi el nou govern. Pel que fa a l’Estat espanyol, ni s’ha ofert ni l’Ajuntament hi ha anat a picar la porta. En qualsevol cas, encara no es pot detallar quina aportació assumirà cada administració, i encara podria participar-hi algun patrocinador privat. El procés depèn també de la publicació del plec de clàusules que regiran el concurs d’obres, que hauria d’estar adjudicat abans de l’estiu, per començar-les al segon semestre del 2019. El museu obriria les portes a finals del 2020.

  El president de la Diputació, Pere Vila, s’incorporarà al patronat del museu, segons van acordar ahir en una reunió de treball amb la baronessa Carmen Cervera, que ahir va tornar a donar per tancada la possibilitat de fer el Museu a Barcelona, declarant la seva aposta incondicional per Sant Feliu de Guíxols.

  La col·lecció de pintura catalana dels segles XIX i XX, que la baronessa cedeix a Sant Feliu per vint anys, la formen unes 400 obres, entre les quals hi haurà peces tan valuoses com la Mediterrània, de Joaquim Sunyer; La catedral dels pobres, de Joaquim Mir (ara en dipòsit al MNAC); Interior a l’aire lliure, de Ramon Casas, o Construcció arquitectònica amb figures, de Joaquim Torres-Garcia, a més d’altres de Meifrèn, Fortuny, Martí i Alsina, Urgell o Rusiñol.

  El futur Museu ganxó establirà lligams amb els altres museus Thyssen de Madrid, Màlaga i Andorra, els directors artístics dels quals també seran al patronat ganxó. Pel que fa a l’exposició temporal que l’Espai Thyssen organitza des del 2012 cada estiu, aquest any s’avançarà un mes i s’inaugurarà al juny, per aprofitar al màxim la temporada turística. 

  No es poden fer comentaris


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies