• Categories
 • Els Amics del Museu denuncien que Ports vol construir en un espai protegit

  11/04/2018
  El moll medieval, en una fotografia antiga.

  El moll medieval de la Punta dels Guíxols és una construcció de defensa dels temporals de llevant que protegia el port natural de la nostra badia en el segle XV. La construcció del moll va ser autoritzada pel Rei Ferran El Catòlic l’any 1493. Per tant, és un element històric i hauria d’estar catalogat i protegit.

  Darrerament, en les obres de millora de l’espai del nàutic vell, a sota del Salvament, s’estan fent unes obres que pretenen construir una escala adossada (literalment enganxada) a aquest moll, que puja fins l’esplanada superior, amb una rampa que tapa la meitat de la paret del costat de llevant.

  Sembla ser que aquest projecte, promogut per Ports de la Generalitat, no ha tingut en compte l’antiguitat ni la categoria d’aquesta construcció.

  A la vista de l’evolució dels fets, i per conèixer el grau de protecció, els Amics del Museu han consultat el llistat de Béns Immobles protegits de la Generalitat de Catalunya  i s’han adonat que hi ha un error en la inscripció de la Muralla de Sant Feliu, ja que hi consta la fotografia del moll medieval, però en la descripció es fa referència a la muralla medieval de la vila antiga. Com que en cas de dubte preval l’element descrit sobre l’element fotografiat, resulta que el moll del segle XV no té cap classe de protecció legal i, per tant, es pot fer el que es vulgui amb ell. Com, per exemple, omplir l’espai amb tones de terra per fer la base de l’escala.

  A la vista d’aquests fets, els Amics del Museu voldrien saber qui va tenir la “poca cura en la confecció de la qualificació del moll medieval”. “Qui, veient i constatant el valor arqueològic de l’element, ha fet veure que no en sabia res?”, es pregunten. “Qui, des de l’ajuntament, va donar el vistiplau al plantejament d’aquesta obra?”.

  Els Amics del Museu van entrar un escrit el 23 de gener denunciant els fets i demanant que es faci una revisió urgent de la llista de Béns Immobles a protegir.

   

  No es poden fer comentaris


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies