• Categories
 • Presó per al conductor ganxó que va causar un accident mortal a Fornells

  11/04/2018
  El conductor ganxó, assegut esperant la sentència (EL PUNT-AVUI)

  El titular del jutjat penal número 5 de Girona va dictar sentència en finalitzar l’última sessió de la vista oral contra el conductor acusat de provocar l’accident mortal del 29 de gener del 2016 a la C-65, a Fornells de la Selva, en què va perdre la vida la jove de 25 anys de Cornellà del Terri Laura Fernández Mas, segons El Punt-Avui.

  El magistrat va condemnar el ganxó Francisco Javier M. M. a  la pena que tant el fiscal com l’advocat de la família de la víctima demanaven: quatre anys de presó per tres delictes com ara conducció sota els efectes d’alcohol i estupefaents, conducció temerària i homicidi per imprudència greu.

  Medina va ingressar ahir mateix en presó provisional, comunicada i sense fiança per risc de fugida, tal i com van demanar tant el fiscal com l’advocat de l’acusació particular Miguel Losada,  mentre que el lletrat del conductor ganxó, Narcís Badosa, s’hi va oposar. 

  Aquest és el tercer cop que condemnen aquest conductor per conducció temerària.  El 2014 va ser condemnat a mig any de presó i el mes passat, a un any, tres mesos i un dia per l’episodi de la mateixa tarda del 29 de gener del 2016, quan va xocar contra un vehicle, va protagonitzar una persecució per Sant Feliu, va col·lidir contra una moto aparcada i va marcar positiu en el test d’alcoholèmia (0,61 mg/l). Malgrat que la policia i un amic li van exigir llavors que no tornés a conduir, una estona més tard estava un altre cop al volant del seu Alfa Romeo.

  Un sergent dels Mossos va explicar al judici que el ganxó conduïa per la C-65 amb excés de velocitat (anava entre 109 i 143 km/h) i va fer un avançament en ple revolt. I, en el tram de l’accident mortal, va circular uns metres pel voral (trepitjant fins i tot l’herba de fora), va fer una maniobra brusca per redreçar el cotxe però, com que el cop de volant va ser desmesurat, va envair el carril contrari i va xocar frontalment contra l’automòbil de la víctima. Havia consumit, a més, alcohol, amfetamines i cànnabis.

  No se li ha apreciat ni l’atenuant de dependència al consum de tòxics ni el de reparació del dany. El jutge va dir que en el judici no havia vist que Medina mostrés empatia cap a la víctima i els seus familiars, i va considerar molt insuficients els 1.000 euros que els ha consignat de la seva butxaca. Se li ha aplicat l’agreujant de reincidència i se li ha admès l’atenuant d’obcecació, ja que Medina tenia en el moment dels fets la fixació d’anar al Trueta, on el seu pare havia ingressat en estat greu.

  No es poden fer comentaris


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies