• Categories
 • En perill el fortí de Sant Feliu de Guíxols (segle XV)

  12/04/2018

  La nostra formació lamenta que a la falta de sensibilitat mostrada pel govern en el tema del patrimoni natural, amb la tala de l’enclavament dels 15 oms de Rius i Calvet, s’hi sumi ara el menysteniment  pel patrimoni històric. Resulta com a mínim sorprenent que el govern de la ciutat descobreixi tot just ara, gràcies a la iniciativa de l’associació Amics del Museu , que una de les parts més històriques de la ciutat, com és el Fortim (el nom pel qual es coneix a la nostra ciutat) del port medieval, que data del segle XV, no està catalogat per a la seva protecció. I més encara, és sorprenent que es permeti la construcció d’una escala que taparà la meitat aproximada d’una de les seves parets fins a 4 metres d’alçada. A banda, lògicament, del perill que la nova construcció significa per a la conservació arqueològica i històrica del Fortí i el seu entorn. Aquestes obres van rebre el vistiplau de l’arquitecte municipal, que va fer-ne un informe favorable i no les va aturar cautelarment tot i sabent que no estaven protegides, de manera que no calia l’autorització del Departament de Cultura, que, en cas contrari, hauria d’haver donat la seva autorització.

  Anys després d’autoritzar les obres, s’ha convocat la comissió corresponent del catàleg de béns locals pel mes que ve, per endegar feines de revisió. Primer s’autoritza i després es cataloga. Una deixadesa i una manca de respecte als béns històrics de la ciutat.

  GdC recorda que la zona del port medieval, amb el Fortí i el Salvament, configuren, conjuntament amb el Monestir, un dels emblemes històrics de la ciutat, i que per això no entén com des del consistori, i malgrat que les obres les executi Ports de la Generalitat, ningú del govern s’hagi assegurat de com s’estan fent. A més, i pel que ha pogut esbrinar la nostra formació, les obres que està fent Ports de la Generalitat es corresponen amb una petició municipal que es va fer en el seu moment.

  Per tot plegat, GdC exigeix que es reuneixi quan abans millor la Comissió Local de Patrimoni i proposarà, en el ple ordinari d’abril, una acció conjunta de protecció i millora de tot l’entorn del port medieval.

  No es poden fer comentaris


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies