• Categories
 • El govern votarà contra la moció de GdC perquè Valtonyc vagi al Porta Ferrada

  12/04/2018
  Josep Miquel Arenas, Valtonyc.

  El tripartit de govern, encapçalat per Tots per Sant Feliu (TSF) i amb el suport d’ERC i el PSC, anunciava ahir que no donarà suport a la moció presentada per Guíxols des del Carrer (GdC) per incloure el raper mallorquí Valtonyc, ni que fos de manera simbòlica, dins del cartell de la pròxima edició del Festival de la Porta Ferrada.

  La moció s’havia de debatre en el passat ple del març i per falta de temps va quedar sobre la taula, i avui, amb dos altres punts, forma part de l’ordre del dia d’un ple extraordinari. El regidor responsable del festival, Josep Saballs (TSF), argumentava ahir a El Punt-Avui que TSF no comparteix que el raper hagi d’ingressar a la presó, però justificava alhora que el contingut d’algunes de les lletres de les cançons “no representa els valors ni l’esperit del festival”, la gestió del qual recau en l’aliança entre The Project i El Terrat.

  Saballs, però, obre la porta a plantejar el suport a una moció genèrica de rebuig a la condemna. “Des de la meva opinió personal, trobo excessiu que hagi d’ingressar a la presó” i “no veig problema a defensar la llibertat d’expressió i de creació artística”. Així, avançava l’alternativa de plantejar un text conjunt de rebuig a la condemna a presó per a Valtonyc, però que “no barregi” el festival amb algunes de les frases que l’han dut a ser condemnat, com ara “ocuparem Marivent amb un kalàixnikov”, “que esclati un bus del PP amb nitroglicerina” o al·lusions freqüents a ETA i els Grapo i “decapitar” capitalistes.

  D’entrada, el text de GdC té el suport garantit dels altres grups de l’oposició: PDeCAT, MES i CUP. Però el proposant de la moció, Jordi Lloveras (GdC), no es mostra gaire partidari d’aigualir la proposta cap a un simple text genèric. “Podríem acceptar que en comptes del Festival de la Porta Ferrada incloguéssim Valtonyc en una altra programació municipal”, va dir, posant com a exemples les actuacions de festa major.

  No es poden fer comentaris


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies