• Categories
 • Finalment, el Ple proposa Valtonyc per una jornada de música urbana

  13/04/2018
  El raper mallorquí Valtonyc podria actuar a Sant Feliu (HIP HOP GROUPS.COM)

  Ahir al vespre es va celebrar un Ple extraordinari per debatre els punts de l’ordre del dia que van quedar pendents en l’últim ple ordinari de març. En concret eren tres  qüestions: una moció en defensa de la llibertat d’expressió, una altra per demanar informació sobre les troballes arqueològiques a la Plaça de l’Abadia i una tercera en defensa de l’escola catalana i del model d’immersió lingüística.

  La primera de les mocions, presentada per GdC, va ser la més polèmica,  concretament en el punt on es demanava que el cantant de rap Valtònyc (condemnat a tres anys i mig de presó per un delicte d’amenaces i injúries a la corona) formés part, a títol simbòlic, del cartell del festival Porta Ferrada. Després d’un primer torn d’intervencions es va arribar a l’acord que Valtònyc no formarà part del cartell del Porta Ferrada, però a canvi l’ajuntament es compromet a fer les gestions que calguin perquè pugui actuar a la nostra ciutat en algun festival de música urbana.

  Hi van donar suport els grups d’ERC, Guíxols des del Carrer, MES, la CUP i alguns representants de TSF i CiU, després d’acordar amb el portaveu de GdC, Jordi Lloveras, d’excloure l’opció inicial del Festival de la Porta Ferrada, ja que segons el regidor del festival, Josep Saballs, la programació està tancada. Malgrat això, els republicans van anunciar que donarien suport que el raper actués al festival. Els canvis proposats en el text inicial van fer que els portaveus suspenguessin el ple durant una estona per debatre esmenes i plantejar el text final.

  La votació es va fer separant els punts que feien referència a la defensa de la llibertat d’expressió, creació i rebuig a la condemna penal, votats per unanimitat, també pel PSC i la resta de CiU i TSF.

  Les altres mocions

  Les altres dues mocions van ser aprovat per consens i, en el cas de la petició d’informació sobre les troballes arqueològiques que s’han descobert al costat del Monestir, el govern s’ha compromès a facilitar-ne la informació quan tingui a les seves mans l’informe tècnic de la Generalitat.

  No es poden fer comentaris


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies