• Categories
 • L’informe arqueològic de les restes de la Plaça Abadia ja està en procés

  14/04/2018

  El ple de Sant Feliu va aprovar dijous, per unanimitat, la petició de CiU i MES de tenir accés a l’informe sobre les excavacions arqueològiques de la plaça Abadia on es planeja fer el Museu Thyssen.

  Segons El Punt-Avui, el text destacava la troballa d’estructures medievals d’importància i defensava un debat públic sobre la seva conservació, a banda de la informació, i va ser votat també a favor pels grups del govern (TSF, ERC i PSC), tot i que el regidor de Cultura, Jordi Vilà, va criticar que els retraguessin “la manca d’informació”, quan, segons ell, cap grup ha preguntat per la qüestió en les reunions hagudes fins ara.

  L’alcalde, Carles Motas, va afirmar que l’informe arqueològic sobre les restes ja està en marxa i que, si es rep abans de la pròxima comissió d’Urbanisme, es presentarà a la resta de grups per incorporar al ple ordinari de final de mes. L’alcalde va dir que li agradaria que les restes fossin de gran valor, tot i que “sembla que no serà així”, però igualment voldria poder-les conservar dins del projecte executiu del museu.

  Motas també va dir que en els pròxims dies la zona de prospeccions tornarà a quedar coberta –per recuperar l’espai amb vista al Guíxols Flors de primers de maig–, amb una malla geotèxtil i sense compactar les terres extretes, “en previsió” de les prescripcions que Patrimoni pugui fer per redactar el projecte. L’alcalde va insistir que s’ha excavat més a fons del que es preveia inicialment, fins a cinc metres de fondària en alguns punts.

  No es poden fer comentaris


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies