• Categories
 • 230 equips van participar a la Intermon Oxfam Trailwalker

  16/04/2018
  Un dels equips participants, creuant la línia d'arribada dels Jardins Juli Garreta (EL PUNT-AVUI)

  La cursa solidària Oxfam Intermón Trailwalker Girona s’ha dut a terme aquest cap de setmana en la seva vuitena edició entre Olot i Sant Feliu de Guíxols, amb 230 equips de sis persones (quatre que corren o caminen i dues de suport) que han recollit una quantitat mínima de 1.500 euros com a inscripció, que l’ONG destinarà a proveir d’aigua els col·lectius més desafavorits del Iemen, l’Iraq, Sudan del Sud i Síria, entre d’altres països.

  El temps per cobrir el recorregut de 100 quilòmetres entre la capital garrotxina i els Jardins Juli Garreta de la nostra ciutat per la ruta del Carrilet és de 32 hores, i hi ha diversos punts de control. La meitat dels equips estan formats per companys de feina que afronten el repte esportiu, solidari i de treball en equip. L’entitat amb més equips, a la sortida d’Olot, era CaixaBank (28), seguida de Banc Sabadell (15) mentre que Caixa d’Enginyers Las Lolas G110, amb 3.420 euros, va ser l’equip que més diners va recaptar. Els primers equips van arribar el vespre del mateix dissabte, però el gruix va anar arribant el diumenge al matí. 

  La Trailwalker es fa des de 1986 arreu del món (11 països) i hi han participat 50.000 equips. Des que va arribar a Catalunya el 2011, i afegint-hi les cites que es fan a l’Estat (Madrid i el País Basc), 3.000 equips han recaptat més de 6 milions d’euros.

  Mor un dels participants a la prova

  Aquesta edició s’ha tenyit de dol a causa de la mort d’un participant a la prova, un home de 55 anys que va tenir dissabte a la tarda una aturada cardíaca en el quilòmetre 30, a Amer. Els serveis de l’organització i els equips d’emergència el van reanimar i, amb l’ajut d’un helicòpter, el van traslladar a l’hospital Josep Trueta, on va morir a la nit.

  És el primer cop que un participant de la Trailwalker, que té altres proves arreu de l’Estat, mor en plena competició. 

   

  No es poden fer comentaris


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies