• Categories
 • 27 alumnes de la demarcació de Girona a la final del “Ficcions”

  18/04/2018

  La desena edició del concurs literari Ficcions ha presentat ja el seu llistat de finalistes. De les més de 900 històries completes que es van pujar durant el termini del concurs, el jurat, format per persones vinculades al món literari i de l’educació, ha seleccionat els 168 grups finalistes: 94 a Catalunya (154 alumnes), 39 al País Valencià (62 nois i noies) i 35 grups a les Illes Balears (un total de 54 estudiants).
   
  El concurs literari juvenil Ficcions, l’aventura de crear històries va tancar la seva desena edició el passat 26 de març amb una participació rècord de 3.593 participants d’entre 14 i 18 anys d’arreu de Catalunya (2.039 alumnes), País Valencià (524 alumnes) i Illes Balears (340 alumnes) provinents de 314 centres educatius diferents. Aquestes xifres suposen un rècord absolut en la història del concurs, ja que el resultat de participació s’ha incrementat més d’un 23% respecte a la novena edició, un fet que volem agrair tant a la participació dels alumnes com a la motivació del professorat.
   
  A la demarcació de Girona la participació d’aquesta edició de Ficcions ha arribat als 373 alumnes de 26 centres educatius, dels quals 16 grups formats per 27 joves han aconseguit arribar a la final.
   
  L’acte de lliurament de premis de Catalunya, l’últim dels cinc que s’han organitzat dins el marc d’aquest concurs, tindrà lloc el proper dimecres 23 de maig a partir de les a La Pedrera–Casa Milà de Barcelona. Durant l’esdeveniment, es farà entrega dels premis territorials a les millors històries de cada vegueria, es premiarà al professor/a més motivador/a de cada territori –Balears, País Valencià i Catalunya– i, finalment, s’entregaran els premis a la primera i segona millors històries, així com el Premi Especial Ciutat de Barcelona, que consisteix en un iPad. La resta de finalistes rebran un diploma com a reconeixement de la feina feta i a la seva participació a Ficcions 2018.
   
  Organitza AMIC, compromís amb l’educació
  El concurs Ficcions, l’aventura de crear històries, que enguany arriba a la desena edició, és una iniciativa de l’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació (AMIC) per promoure la lectura i l’escriptura en català entre els joves dels territoris de parla catalana.
   
  L’AMIC representa a més de tres-centes publicacions en paper i digitals fortament arrelades arreu del nostre territori.
   
  Llistat de finalistes de la demarcació de Girona (27 finalistes / 16 grups):

  • Grup _victor_perez_, de l’IES de La Jonquera
  • Grup 15asabadell, de l’IES de Celrà
  • Grup Alba Costa, de l’IES Ramon Coll i Rodés de Lloret de Mar
  • Grup amagvng, de l’IES de La Jonquera
  • Grup Brown Eyed Girl, de l’IES Montilivi de Girona
  • Grup CDM_AlFeJo, de l’Escola Cor de Maria de La Bisbal d’Empordà
  • Grup CDMrichart12, de l’Escola Cor de Maria de La Bisbal d’Empordà
  • Grup ClaraManuMar, de l’Escola Vedruna de Palamós
  • Grup El club de les Js, de l’IES Jaume Vicens Vives de Girona
  • Grup heelmar, de l’IES de La Jonquera
  • Grup Joma, de l’IES Pla de l’Estany de Banyoles
  • Grup maina, de l’Escola Vedruna de Palamós
  • Grup Mireia.S, de Maristes Girona de Girona
  • Grup miresanchez, de Maristes Girona de Girona
  • Grup PauCR, de Maristes Girona de Girona
  • Grup Reicri, de l’IES Ramon Coll i Rodés de Lloret de Mar

  No es poden fer comentaris


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies