• Categories
 • ITINERARI DE CICLOTURISME: Sant Miquel de la Roca, Crespià

  25/04/2018
  La Colla Bujonis, a l'ermita de Sant Miquel de la Roca
  Bonic recorregut pel tram mitjà del riu Fluvià des de Bàscara fins més enllà de Crespià amb l’objectiu de descobrir l’ermita rupestre o troglodita de Sant Miquel de la Roca, un temple primitiu amb orígens eremites malgrat que no és documentat fins l’any 1131.
  A uns 2 km de Crespià, primer trobarem l’ermita enrunada de Sant Bartomeu del Portell i per un corriol arran de les roques arribarem, mitjançant unes escales, a l’ermita de Sant Miquel. La construcció,encastada dins d’una balma en un penya-segat per sobre del riu Fluvià, ha sofert diverses remodelacions. Un arc gòtic separa l’interior en dues estances, en una d’elles trobem una cisterna que proveïa d’aigua als estadants; una balconada s’obre a l’exterior amb una gran panoràmica sobre el riu amb la presa i i la petita central elèctrica. El lloc i la ubicació estratègica i la edificació tan singular mig penjada en el buit sobre el riu ens impressionen i, a la vegada, ens transmeten una gran sensació de pau i tranquil·litat.
  L’itinerari, d’una cinquantena de quilòmetres i 850 metres d’altimetria, va seguint la conca del riu i ens ha permès conèixer poblets i veïnats encantadors com Galliners, Orfes, Vilert, Espinavessa, Canelles i Romanyà d’Empordà, tot pedalant per uns magnífics paratges de l’anomenat terraprim; extensos camps de farratges que es van alternant amb clapes de bosc, alguns masos, cases rurals i explotacions ramaderes, sempre amb el riu a prop i el contrapunt de la silueta del Mont damunt dels nostres caps. El terraprim, a cavall entre la plana de l’Empordà i la Garrotxa, és un paisatge de transició esplèndid, en aquest cas adscrit a la comarca del Pla de l’Estany, que no té encara el glamur de les altres dues comarques veïnes però que val molt la pena anar descobrint i assaborint a poc a poc.
   
  Colla Bujonis

  No es poden fer comentaris


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies