• Categories
 • Sant Feliu i Santa Cristina fusionen el servei de taxi

  26/04/2018
  La parada de taxis del passeig ganxó (EL PUNT-AVUI)

  Aquesta nit, en el ple municipal d’abril, s’ha d’aprovar el conveni entre els ajuntaments de Sant Feliu de Guíxols i Santa Cristina d’Aro per a la prestació conjunta del servei de taxi.

  Segons El Punt Avui, l’acord, que al maig ratificarà el ple de Santa Cristina, serà l’embrió per establir un àmbit tarifari únic d’abast supramunicipal que implicarà la desaparició de límits per als taxistes d’ambdues poblacions –un total de 13, només 2 de cristinencs–.

  Des del Govern ganxó destaquen que el canvi “serà beneficiós per als professionals i els usuaris”, ja que, per exemple, en un trajecte de Sant Feliu a Santa Cristina no s’aplicarà el recàrrec actual per cobrir el trajecte de retorn del vehicle.

  Un cop aprovat pels plens, l’acord se sotmetrà al dictamen de la comissió de Preus Públics de la Generalitat, que haurà de donar el vistiplau a la unificació i revisió de tarifes. L’alcalde cristinenc, Xavier Sala, assegura que també tenen converses amb Palamós i Calonge-Sant Antoni perquè es sumin a la zona tarifària única, tot i que la seva possible integració va més lenta.

  Aquesta fusió de municipis per aquest servei podria servir, per exemple, per optimitzar l’activitat al voltant de l’hospital comarcal de Palamós, un destí freqüent a diari. El funcionament comú permetria que els taxistes esperessin en qualsevol parada dels altres municipis i estalviar una part del cost de tornar buits a la població d’origen.

  A Castell-Platja d’Aro, però, hi ha reticències amb l’aplicació d’aquesta zona tarifària. El mercat d’aquest municipi, bàsicament comercial i d’oci nocturn, garanteix una demanda més estable i elevada de trajectes, un fet que els empeny, de moment, a quedar-ne al marge.

  No es poden fer comentaris


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies