• Categories
 • Presentada la campanya per prevenir abusos als discapacitats intel·lectuals

  27/04/2018
  Els ponents i participants de la jornada (AJUNTAMENT SFG)

  Més de 200 persones, entre professionals, tècnics, usuaris, familiars i responsables polítics de tota la demarcació de Girona, han volgut conèixer el programa impulsat per Mossos d’Esquadra, amb la col·laboració de Dincat i altres entitats vinculades al sector de la discapacitat o l’assistència social. 

  El responsable d’Envelliment, salut mental i sexualitat de Dincat, Israel Belchi, ha determinat que entre el col·lectiu de persones amb discapacitat intel·lectual que han participat d’un estudi, el 50% de les dones han patit victimització sexual. Un de cada tres homes també, i una de quatre dones de la mostra ha patit al llarg de la seva vida victimització sexual amb penetració. 

  Per fer front a aquestes actuacions, des de Mossos d’Esquadra s’ha impulsat una campanya per prevenir els abusos. Presentada per la sotsinspectora Rosa Negre, cap de la Unitat Regional de Proximitat i Atenció al Ciutadà de Girona, s’articula sobre la idea de prevenció, detecció, atenció i seguiment des de la proximitat. Tal com ha explicat, els Mossos d’Esquadra han elaborat una guia de difusió a tots els efectius policials per poder donar una millor atenció a aquestes persones, així mateix s’han format a persones de les diferents comissaries per tal que puguin impartir sessions formatives a grups de persones amb discapacitat intel·lectual. S’han dissenyat un total de 8 tallers per prevenir abusos de diferents àmbits, 3 de l’àmbit sexual, amb una especial atenció a l’abús facilitat per l’ús de xarxes socials, i la resta seria abús econòmic, negligència i/o abandonament, abús físic, abús psicològic, i odi i discriminació. 

  En una taula rodona, tres persones amb discapacitat intel·lectual han explicat tots els aprenentatges que han rebut en el programa pilot en el que van participar. Van aprendre que si són davant d’una agressió, a banda d’intentar defensar-se, no s’han de callar, que ho han de comunicar a la família i als agents de Mossos d’Esquadra. Tal com ha dit una de les ponents, “el meu cos és meu, el respecto, i el vull fer respectar”.

  Ja s’han fet diferents accions de difusió de la campanya arreu de Catalunya, que es tancaran el 8 de maig a Sant Cugat del Vallès. En el cas de les comarques gironines, la presentació es va fer a la nostra ciutat, presidida pel primer tinent d’alcalde, Josep Melcior Muñoz.

  No es poden fer comentaris


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies