• Categories
 • A punt els nous calaixos a la desembocadura de la riera del Monestir

  29/04/2018
  Els calaixos nous,al costat del lloc on es col·locaran un cop s'enderroqui l'escala (EL PUNT-AVUI)

  Els treballs de reforma del front marítim del passeig Rius i Calvet han agafat embranzida en els darrers dies i han fet un tomb a la fesomia de l’àmbit, amb l’inici de la instal·lació dels grans calaixos de formigó prefabricat per endegar el tram de la desembocadura de la riera del Monestir.

  Segons El Punt-Avui, la setmana passada es va col·locar la primera peça i divendres van arribar vuit seccions més que aniran encaixant a continuació, un cop demolida la canalització vella. Cada peça és transportada per un camió, fet que requereix canvis en la circulació de vehicles pel passeig.

  Des de l’Ajuntament preveuen que l’endegament quedarà enllestit abans de l’estiu, cap al juny. La nova conducció doblarà la capacitat hidràulica de la que hi havia fins ara, i dificultarà que s’inundi la part baixa del nucli antic en cas de pluges intenses. A l’estiu, la canalització quedarà colgada provisionalment amb talussos de terra compactada. A la tardor es reprendran les obres amb el revestiment de grades. La reurbanització culminarà el primer semestre del 2019.

  Les obres als dos extrems de la badia –a ponent continua la reforma del moll del Fortim– s’estan afrontant amb certa normalitat. Al port, l’impacte és menor perquè és una zona habitualment restringida al trànsit, però en el cas del passeig, fins ara, veïns, hostes d’hotels i estudiants i professors de l’institut Sant Elm s’han hagut d’adaptar a les molèsties pel tall viari.

  La previsió és que en les pròximes setmanes es formigoni provisionalment i torni a ser accessible a vehicles, a més de recuperar les terrasses dels establiments de la zona, que des del març només poden servir taules a l’interior.

  Salven un om

  Pel que fa a l’arbrat, finalment s’ha aconseguit trasplantar un dels quinze oms que el govern local va haver de descatalogar a l’àmbit, un exemplar jove que no presentava complicacions amb les arrels i que s’ha recol·locat a Sant Pol, amb l’expectativa que sobrevisqui.

  Pel que fa als altres catorze arbres, es manté el compromís de plantar-ne de nous al mateix sector la propera tardor, un període més indicat per trasplantar arbres i garantir-ne la supervivència. Respecte a l’escultura La Costa Brava, del reusenc Joan Rebull,i coneguda popularment pels ganxons com “la senyora Pepita”, la rèplica està ara en procés de restauració en espera de trobar un emplaçament idoni a l’àmbit.

  No es poden fer comentaris


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies