• Categories
 • Greu situació de l’habitatge i desnonaments a Sant Feliu

  02/05/2018

  Des del passat dia 20 d’abril hem tingut coneixement de cinc casos de desnonaments d’ocupacions de famílies a Guíxols. Des de Serveis Socials es té constància de la situació d’emergència d’habitatge que patien, la seva vulnerabilitat i per tant, enregistrades com a ocupants d’habitatges per necessitat.

  Després de l’execució de les ordres de desallotjament que, sorprenentment, Serveis Socials no en tenia constància abans que s’executessin, s’han deixat aquestes famílies, algunes amb menors, literalment al carrer. Aquestes famílies estan sent acollides eventualment per persones properes. Creiem que aquesta és una situació alarmant i indigna, ja que aquestes famílies no tenen alternatives ni se’ls dóna cap resposta efectiva des de les administracions. Alguna, fins i tot sense la possibilitat d’incloure-les a la taula d’emergència de la Generalitat pel tipus de procediment que han patit.

  Estem parlant que és gairebé un desallotjament per dia! Estem fartes de denunciar aquesta realitat d’ocupacions al nostre municipi per famílies vulnerables que es troben sense alternatives reals i viables.
  No es compleix des de les administracions la Llei del dret a l’habitatge i no es compleixen les mocions aprovades al nostre municipi en el mateix sentit. Tampoc es veuen moviments per part de l’ajuntament per fer realitat habitatges públics de lloguers socials, ni la  rehabilitació de l’Hotel Mediterrani, ni es parla de la cessió de l’edifici del carrer Verdaguer com a habitatge destinat a aquest ús, ni es veu la intenció d’ampliar aquest parc, donada la gran necessitat, amb altres immobles com pot ser l’Hotel Regente, que ja és catalogat com habitacional . 
  L’Ajuntament té a la seva mà les solucions, perquè no les utilitza? On queda la dignitat de totes aquestes famílies? Quantes famílies es poden quedar ara literalment al carrer?

  VOLEM SOLUCIONS JA! ELS DRETS DE LES PERSONES I LA SEVA DIGNITAT PRIMER! DEIXIN D’ESPECULAR AMBEDIFICIS PÚBLICS. HABITATGES DE LLOGUERS SOCIALS JA!

  No es poden fer comentaris


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies