• Categories
 • Resposta a la comunicació del Partit Demòcrata de Sant Feliu de Guíxols

  04/05/2018
  Des d’Esquerra Republicana Guíxols volem fer públic el nostre posicionament arran de les informacions que ha publicat el PDeCat de Guíxols sobre la no voluntat per part de la nostra organització d’homenatjar l’1 d’octubre.
  Primerament volem posar en valor que nosaltres fem política, i que votar en contra d’una moció mal feta, com la que va presentar el Grup Municipal de Convergència i Unió al ple del mes de març, no significa no voler homenatjar l’esperit de l’1-O. Aquell dia ja vam deixar constància que
  la nostra manera d’entendre la construcció republicana passa per treballar conjuntament des de la comissió del nomenclàtor municipal, per llavors presentar una moció amb el màxim consens i que sigui valenta, sí, valenta. La demostració de compromís democràtic i republicà de la ciutadania el dia 1 d’octubre mereix molt més que les tristes i porugues propostes de carrers que es feren a la moció presentada en solitari per CiU Sant Feliu de Guíxols. Ens estimem i valorem tant l’1 d’octubre que volem un lloc digne per portar aquest nom a la nostra ciutat.
  Ara bé, per a sumar i aconseguir consensos cal treballar, i treballar bé, no tenir una visió partidista electoral extremadament a curt termini. Ens sap greu que el PDeCat Guíxols hagi caigut tan baix.
  Nosaltres a aquest joc brut no hi entrarem, vam posar massa esforços en possibilitar el referèndum com perquè es vulgui fer politiqueria amb ell. Fins aquí. Prou.
  El compromís es demostra amb fets, no amb posts al Facebook i mocions mal plantejades.
  I aquí rau la nostra tranquil·litat d’esperit, la gent d’ERC Guíxols podem mirar als ulls als nostres conciutadans i conciutadanes i els podem dir que
  aquell setembre i aquell octubre vam fer tot el que estava a les nostres mans, i més, per defensar el dret de vot de tothom, també el d’aquells que van voler votar que no. Tenim molt clar el que significa construir república, tenim molt clar l’oligarquia que tenim al davant, i ara també tenim molt clar qui tenim al darrere. Tant els uns com els altres, sapigueu que no defallirem. Estem construint una República per a les persones de forma pacífica i democràtica.
  Tanmateix, a ERC Guíxols ens estimem tant la nostra ciutat que coneixem tots els racons, places, avingudes i carrers. Ara bé, resulta que a CiU Guíxols li és igual, li és indiferent, i per fer un post publicitat a Facebook agafen qualsevol plaça de qualsevol racó del món (en aquest cas la
  Plaza de Armas de Casma, al Perú). Així voleu “denunciar” que nosaltres no volem un espai públic de la nostra ciutat?
  Tot plegat resulta cínic i lamentable.
  ​Senyors i Senyores de CiU, no tot s’hi val. La ciutat ha de tenir el millor govern possible, però també una oposició responsable. Per part d’Esquerra Republicana mantenim la mà estesa per a treballar amb tothom, conjuntament i lleialment per a la construcció republicana, però la mantindrem ferma per aturar unes pràctiques polítiques dignes d’aquells que no ens volien deixar votar.
  Ganxones i ganxons, salut i República!

  No es poden fer comentaris


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies