• Categories
 • Les escopetes de la Policia Local estarien fora de la normativa catalana

  07/05/2018
  La policia local de Sant Feliu (AJ SFG)

  La Policia Local ganxona està a l’espera de poder implantar les quatres escopetes que l’alcalde va prometre durant la celebració del Dia de les Esquadres el passat mes d’abril, les primeres armes llargues del cos de Policia Local de la ciutat en tota la història. 

  El reglament actual de la Generalitat de Catalunya diu que els agents locals no poden tenir armes de foc llargues, un fet que també reiteren altres caps de diverses policies locals i sindicats, segons publica el Diari de Girona. 

  Perquè el ciutadà de Sant Feliu pogués veure els policies locals armats amb escopetes, primer caldria canviar el Reglament d’armament de les policies locals de Catalunya, que data de 1996.

  Malgrat això, el regidor de Seguretat Ciutadana Jordi Vilà ha declarat al mateix diari que la Policia Local pot utilitzar armes llargues, malgrat que la normativa catalana dicta que els agents locals només poden portar-ne de curtes.

  Segons el mateix diari, l’inspector local de la Policia Local Josep Mirraño ha dit que la compra d’aquestes armes era iniciativa del consistori.

  Tot i això, pel que diu el rotatiu gironí,  fa temps que des de l’Associació de Caps i Comandaments de Policia Local es demana el canvi de la normativa per tal que es permeti als agents municipals tenir armes que permetin combatre atacs terroristes.  

  Ara les opcions de l’Ajuntament passen per retornar les armes o dipositar-les a la Guàrdia Civil fins que es canviï el reglament.

   

  No es poden fer comentaris


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies