• Categories
 • La Ultra Clean Marathon comença demà a la platja de Sant Feliu

  12/05/2018
  L'Albert i la Nicole, els ambaixadors de la prova, davant la Catedral de Barcelona (ULTRA CLEAN MARATHON)

  Diumenge arrenca a Sant Feliu de Guíxols la primera Ultra Clean Marathon, una iniciativa que conjuga esport i conservació de la natura, un repte ambiental i esportiu que té com a objectiu disputar durant una setmana una marató cada dia, al mateix temps que es recullen residus abandonats pel territori. La primera Ultra Clean Marathon se celebrarà del 13 al 19 de maig en set etapes que sumen un total de 295 km.

  La primera etapa sortirà el 13 de maig a les 6.30 hores de la platja guixolenca i acabarà a les 13.20 hores al Parc de la Devesa de Girona (plaça de les Botxes)

  El tret de sortida farà que a les 6.30 hores del matí un grup de nedadors surtin del mar després de fer recollida de residus subaquàtics. Els nedadors passaran el relleu als ambaixadors de l’Ultra Clean Marathon, Albert Bosch i Nicole Ribera, que iniciaran la cursa peu dels 295 km (una marató cada dia) que suposen l’Ultra Clean Marathon. Els 42 km d’aquesta primera etapa transcorreran per Sant Feliu de Guíxols, Santa Cristina d’Aro, Llagostera, Cassà de la Selva, Llambilles i Quart fins al Parc de la Devesa de Girona.

  Al llarg d’aquesta primera etapa, els ambaixadors de l’Ultra Clean Marathon, els corredors Albert Bosch i Nicole Ribera, comptaran amb l’acompanyament de més d’una cinquantena de persones que correran alguns quilòmetres amb ells. L’empresa Comexi i el Club Emas hi participen amb equips corporatius que han creat per a l’ocasió.

  A partir de les 10 hores, l’Associació Naturalistes de Girona i La Sorellona faran una neteja del Riu Onyar, tant de residus com de plantes invasores. Un cop els ambaixadors de l’Ultra Clean Marathon passin per aquest punt de neteja (hora de pas prevista a les 12.50 hores), tothom qui ho vulgui s’hi podrà afegir per correr conjuntament els darrers tres quilòmetres de l’etapa.

  D’altra banda, a l’arribada a la plaça de les Botxes del Parc de la Devesa s’alliberarà un exemplar d’aligot que es tornarà al medi natural després de ser recuperat pel Centre de fauna dels Aiguamolls de l’Empordà. A l’arribada, també hi haurà un taller de bombes de llavors a càrrec de l’Associació Naturalistes de Girona i La Sorellona, que permetrà a tothom qui ho desitgi fabricar una bomba per afavorir la proliferació de plantes autòctones, en el marc de “Girona, Temps de Flors”. Finalment, es lliuraran els premis als residus més contaminants, més curiós i més habitual que s’hagin recollit durant l’etapa. 

  Aquesta etapa compta amb el patrocini de Comexi i la col·laboració de l’Ajuntament de Girona, l’Ajuntament de Quart, l’Ajuntament de Llagostera, Abet i Noia, Associació de Naturalistes de Girona, Associació La Sorellona, Brita, Denso, Tèxtil Santanderina i el Consorci de le Gavarres.

  L’Ultra Clean Marathon està organitzada per la Xarxa de Custòdia del Territori, la Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya i la Generalitat de Catalunya mitjançant l’Agència de Residus de Catalunya i el Departament de Territori i Sostenibilitat.

  No es poden fer comentaris


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies