• Categories
 • La polèmica a Rius i Calvet no s’atura

  16/05/2018
  Estat actual del Passeig Rius i Calvet

  Segons informa en un comunicat Guíxols des del Carrer, els integrants d’aquesta formació política han pogut tenir accés als informes facultatius i de la coordinadora de seguretat de l’obra de Rius i Calvet on es justifica la tala dels 15 oms que es va fer el mes passat.

  Ha calgut la intervenció de l’Oficina del Síndic de Greuges que, a partir de la queixa que va tramitar aquest grup, va instar l’Ajuntament a la remissió de tota la documentació. Segons es desprèn d’aquests informes, i tal i com deia l’equip de govern, es desaconsella el transplantament en les condicions previstes inicialment pel risc d’accidents laborals. Però l’informe també dóna a entendre que hi havien altres processos possibles atesa l’estabilitat del mur, i afirma que el trasplantament dels arbres s’hauria d’haver dut a terme a partir de novembre, tot i que d’aquesta manera hagués calgut variar la planificació contractual entre constructora i Ajuntament.

  Per Guíxols des del Carrer “està clar que al govern no li interessava variar els terminis d’execució de l’obra per fer el transplantament dels arbres”. Finalment, GdC assegura que de l’informe de seguretat i prevenció de riscos es desprèn que l’Ajuntament mai no va plantejar noves mesures preventives abans de procedir a la tala dels arbres. El grup d’esquerres es ratifica en què aquests oms “han estat víctimes de la modernitat mal entesa d’un projecte urbanístic, de les presses en la seva execució i de la vanitat del govern municipal”.

  I ara, la font de la plaça de Sant Pere

  Ara fa uns dies, també dins les obres de reforma del Passeig Rius i Calvet, es va pavimentar tota la plaça de Sant Pere, incloent la base de la font catalogada com a bé patrimonial a protegir, datada de 1859. El govern municipal va fer allisar tota la plaça amb una capa homogènia de formigó, obviant les llosses originals de la base de la font que daten del segle XIX.   Només les queixes dels veïns i de l’associació d’Amics del Museu van impedir que el mal fos irremeiable.

  Aquestes obres de remodelació del Passeig Rius i Calvet estan al punt de mira de la ciutadania: problemes de trànsit, tala indiscriminada de quinze oms i la incerta recol·locació de l’escultura de Joan Rebull “Costa Brava” amb el seu corresponent estany al seu lloc original fan que, per exemple,  Guíxols des del Carrer ja hagi anunciat que denunciarà qualsevol irregularitat que es produeixi durant les obres. 

   

  No es poden fer comentaris


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies