• Categories
 • Víctor Pérez, de l’IES La Jonquera, segon premi al concurs literari Ficcions

  23/05/2018

  En una desena edició amb participació rècord de 3.593 estudiants de secundària, la història de Víctor Pérez ha obtingut la segona posició de tot Catalunya, Illes Balears i País Valencià
  Aquesta tarda, La Pedrera-Casa Milà de Barcelona ha acollit el lliurament de premis de la 10a edició del concurs literari Ficcions, organitzat per l’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació (AMIC). En l’acte, que ha començat a les 17h, s’han donat a conèixer els guanyadors del concurs i els premis territorials. L’Alt Empordà s’ha endut un dels reconeixements més importants: Víctor Pérez Conde, de l’IES de La Jonquera, ha obtingut el Premi Segona Millor Història d’enguany amb el relat “Psicodèlia”, i ha esdevingut la proposta més ben puntuada de l’Empordà, de tota la demarcació de Girona, i la segona de tot el concurs, amb 3.593 inscrits enguany, ja que el jurat l’ha considerada “una agosarada reformulació de la tècnica del monòleg interior, amarada d’humor autoparòdic; una frescor estilística que fa de la desimboltura una mena de marca de fàbrica, i, igualment important, una fantasia que funciona com a motor narratiu inesgotable”, i com a segon guanyador del concurs, s’endu un iPod Touch de premi.
  Amb l’aforament complet, al voltant de 250 persones d’arreu del territori han conegut els guanyadors en directe. L’acte ha comptat amb la presència l’escriptor Jordi Sierra i
  Fabra, la directora dels Serveis Territorials a Barcelona del Departament de Cultura, Àngels Torras i Ripoll; el director de Promoció Educativa de l’IMEB, Joan Coma; la directora de la Fundació Carulla, Marta Esteve i Zaragoza; i la vicepresidenta segona de l’AMIC i editora d’El Tot Mataró, M. Carme Rodríguez. També hi ha assistit  Mohamed El Amrani, president de l’Associació Cultural Xarxa de convivència de Roses i de l’Associació AZAHARA i finalista de Ficcions en una edició anterior i el filòleg, traductor i escriptor Pau Vidal i Gavilán, qui ha fet un discurs jugant amb els noms dels grups finalistes.
  El Premi Millor Història del concurs l’ha obtingut el grup Generació2001, format per Celia Martínez, Júlia Sancho i Victòria Camacho del Centro de Estudios Dolmen de L’Hospitalet de Llobregat, per la història “R31CH”. El guanyador del guardó Professor més motivador de Catalunya ha estat el professor Jaume Prat i Fabregat, del centre  Maristes Valldemia de Mataró, premi al qual han optat cinc professors i professores finalistes d’arreu de Catalunya.
  Aquest ha estat el darrer dels cinc actes de lliurament de premis que s’han celebrat a Menorca, Eivissa, Mallorca i València. Les guanyadores de Millor Història de les Illes Balears, Roser Moll i Mascaró; i la Millor Història del País Valencià, Marina Navarro i Savall, també han estat al lliurament de Barcelona, ja que optaven al primer i al segon premi del concurs.
  A l’Alt i al Baix Empordà la participació d’aquesta edició de Ficcions ha arribat als 267 alumnes d’11 centres educatius, dels quals 7 grups formats per 12 joves han aconseguit arribar a la final. En total, el concurs va tancar la seva desena edició el passat 26 de març amb una participació rècord de 3.593 inscrits d’entre 14 i 18 anys d’arreu de Catalunya (2.424 alumnes), País Valencià (553 alumnes) i Illes Balears (616 alumnes) provinents de 314 centres educatius diferents. Aquestes xifres suposen un rècord absolut en la història del concurs, ja que el resultat de participació s’ha incrementat més d’un 23% respecte a la novena edició.
  Participació Empordà: 267 alumnes, d’11 centres educatius
  Llistat de finalistes de la demarcació de Girona (12 finalistes / 7 grups):
   Premi Segona Millor Història: grup _victor_perez_, format per Víctor Pérez Conde, de l’IES de La Jonquera
  Finalistes:
   Grup amagvng, format per Alba Quintana Batlle, Mónica Martínez Ortiz i Ashly Colón Sánchez, de l’IES de La Jonquera
   Grup CDM_AlFeJo, format per Albert Martínez Gispert, Ferran Jiménez Sais i Jordi Saura Alsina, de l’Escola Cor de Maria de La Bisbal d’Empordà
   Grup CDMrichart12, format per Ricard Oliva Llinàs, de l’Escola Cor de Maria de La Bisbal d’Empordà
   Grup ClaraManuMar, format per Clara Marquès Pagès, Mar Joffre Teno i Manuela Pérez Jiménez, de l’Escola Vedruna de Palamós Grup heelmar, de l’IES de La Jonquera
   Grup maina, format per Aina Calafell Bailín i Maria José Pérez Jiménez, de l’Escola Vedruna de Palamós

  No es poden fer comentaris


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies