• Categories
 • Mor l’empresari ganxó Emili Albó Casals

  26/05/2018
  Emili Albó, l'any 2016 (EL PUNT-AVUI)

  L’empresari ganxó Emili Albó i Casals va morir de manera sobtada dimecres al vespre, en sentir-se indisposat al carrer. Tenia 72 anys, i durant més de cinc dècades va ser un dels impulsors d’iniciatives turístiques a la població, des dels inicis a la històrica taverna familiar de Can Saura, a la plaça del Mercat, que el seu pare va començar a reconvertir en Casa Pedro, i que Albó va reformular amb una petita sala de festes nocturna als soterranis. Eren els anys 60, i una dècada després va fer créixer l’experiència amb La Goleta, a les galeries del Mar, amb la primera llicència estatal de bars musicals. Va arribar a presidir el Gremi de Sales de Festes i Discoteques i continuava vinculat al Patronat de Turisme Costa Brava-Girona, com a membre del consell assessor.

  A principis dels anys 80, Emili Albó va fundar el restaurant Bahía, un dels establiments emblemàtics del passeig del Mar de Sant Feliu que va acabar tancant la tardor del 2016. Havia superat el pitjor de la crisi, però el local era de lloguer i l’expectativa de negoci, sumada a la necessitat d’invertir-hi en reformes i l’increment de preu un cop caducada la moratòria de la llei d’arrendaments de locals comercials amb contractes antics, va precipitar una decisió “difícil”. Pel camí, el 1990 havia assumit la gestió de l’Hotel Plaça i el 2011 va adquirir l’Hostal del Sol, a la carretera de Palamós. Albó va militar a Unió Democràtica i un dels seus fills, Pere, va ser alcalde pel PSC i continua sent regidor per MES.

   

  Text: Emili Agulló (El Punt-Avui)

  No es poden fer comentaris


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies