• Categories
 • Jutgen un home per colpejar l’amo d’un bar i deixar-li un ull sense visió

  30/05/2018
  L'acusat, ahir durant el judici (EL GERIÓ/ ACN)

  L’Audiència de Girona va jutjar ahir dimarts un home acusat de colpejar amb un pot d’esprai pebre l’amo d’un bar de la nostra ciutat i deixar-lo sense visió en un ull, fet pel qual s’enfronta inicialment a 8 anys de presó, segons El Gerió Digital. 

  Els fets es remunten al 21 de febrer de 2016 a la matinada, quan segons les acusacions, l’home va entrar al local La Goleta, de les Galeries del Mar, malgrat els avisos de la propietària,  que va dir-li que no podia estar-hi perquè ja havia protagonitzat incidents alguna altra vegada.

  Aleshores, segons la dona, li va ruixar la cara amb l’esprai provocant-li lesions que van tardar dos dies a curar-se-li. El propietari del local, al seu torn, va declarar que en sentir els crits es va dirigir a l’entrada del bar per ajudar la dona, es va posar davant d’ella per “protegir-la” i aleshores el processat li va propinar un cop de puny a la cara i va colpejar-lo amb el pot.

  Com a conseqüència de l’agressió, segons l’escrit del fiscal, l’home ha perdut de “manera irreversible” visió a l’ull dret. L’acusat va negar els fets i va dir que un treballador el va agredir a ell amb una barra “extensible” per impedir-li l’entrada.

  “Estàvem tancant i a dins hi havia molta gent que anava sortint. Llavors ell va venir i jo li vaig dir que ja sabia que tenia l’entrada prohibida”, va relatar durant el judici la propietària. Aleshores, va començar a insultar-la i a amenaçar-la, i va acabar per ruixar-li la cara amb esprai pebre.

  El seu home, que també és propietari de l’establiment, va corroborar aquesta versió.  L’amo del bar també va dir, igual que la seva dona,  que poc abans el germà bessó de l’acusat va provocar aldarulls, però que qui va agredir-lo va ser el processat.

  A conseqüència del cop, l’home va patir una contusió ocular amb fractura, un hematoma i una ferida que va necessitar punts. Per aquestes lesions, que van tardar 184 dies a curar-se, va requerir tractament mèdic i li van quedar seqüeles. Entre elles, la pèrdua de visió de l’ull dret de “manera irreversible”, a més de dues cicatrius.

  La versió de l’acusat es contraposa totalment amb la de les víctimes. Segons va explicar durant el judici, aquella nit havia consumit alcohol i cocaïna. Es va dirigir al local amb un grup de deu persones i quan hi va arribar es va trobar un treballador i l’amo del bar, que li va dir: “Tu no pots entrar, ves-te’n d’aquí, gitano de merda”. “Després va sortir la seva dona, que em va empènyer, i quan em vaig girar vaig veure al treballador amb una barra extensible i em va pegar a la mà”, ha dit.

  L’acusat relatà que després d’això  es va posar les mans al cap i va marxar com va poder. Posteriorment, digué, es va adonar que li havien “trencat la mà”. També va negar en tot moment haver ruixat amb esprai la dona i haver agredit el propietari. També va dir que la policia no el va identificar en cap moment.

  Durant el judici van declarar dos agents que van acudir al local després que una trucada els alertés dels aldarulls; van explicar que, quan hi van arribar, es van trobar molta gent a l’exterior i un d’ells era l’acusat. Quan van entrar a l’interior del local van veure el propietari ferit i els va explicar que el processat l’havia agredit. Aleshores, els agents van tornar a sortir a fora però l’acusat ja no hi era.

  Fiscal i acusació particular imputen al processat dos delictes de lesions (un dels quals, lleu). Al final del judici, el ministeri públic va demanar la condemna de 8 anys de presó i una multa de 1.080 euros per l’acusat. L’acusació particular, per la seva banda, eleva la petició de pena fins als 10 anys i manté el mateix import de sanció.

  En matèria de responsabilitat civil, les acusacions li reclamen 47.467 euros pels danys provocats als propietaris de l’establiment. La defensa demana l’absolució però, en cas de condemna, considera que és autor d’un delicte de lesions per imprudència amb atenuant d’embriaguesa.

   

  No es poden fer comentaris


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies