• Categories
 • El PDeCAT vol un acord pel Museu del Rat-Penat

  01/06/2018
  Josep Almar, amb la seva filla, ajudant i promotora Marta, a la Casa-Museu del Rat-Penat (EL PUNT-AVUI)

  El ple de Sant Feliu va debatre ahir una moció presentada pel PDeCAT per garantir el futur a la ciutat de la col·lecció privada que durant dècades ha anat confeccionant el guixolenc Josep Almar, Ratpenat, a l’entorn del seu habitatge, al camí de Mascanada.

  El museu és totalment personal i inclou una ingent col·lecció d’escultures i miniatures d’elaboració pròpia, així com estris, màquines i eines antigues aplegades per Almar al llarg de la seva vida.

  Segons Quimet Clarà (PDeCAT) el Museu Marítim de Barcelona s’ha interessat per les maquetes de modelisme naval i les aquarel·les d’època del seu pare, el pintor Eduard Almar. Un tema encallat des de fa anys i pel qual ara demanen la creació d’una comissió amb tots els grups del ple per negociar amb l’artista una solució local, una proposta a la qual l’actual govern no tanca la porta.

  Segons el regidor de Cultura, Jordi Vilà, “fa anys que hi ha interès i converses, però és una interlocució complicada i amb unes condicions difícils” i per això hi han treballat tot el mandat. 

  Almar, per la seva banda,  explicava ahir a El Punt Avui que a la seva edat (69 anys) li resulta difícil mantenir la instal·lació a punt i gestionar un horari estable de visites, però el seu desig és que la col·lecció continuï a Sant Feliu i  “unida a la casa de Mascaneada” tal i com ell l’ha anada concebent i encabint. L’anterior executiu va negociar una solució, però van topar amb el fet que és un equipament d’autoconstrucció i de difícil homologació amb els estàndards museístics. 

  En l’oferta d’Almar hi ha la cessió de la finca, a llarg termini, amb la possibilitat que el consistori s’avanci en la integració del museu en l’oferta municipal i l’opció de fer-hi una casa taller o escola de maquetisme naval.

  No es poden fer comentaris


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies