• Categories
 • Queixes dels pescadors a Costes pel dragatge de la sorra

  01/06/2018
  Barques de pescadors de la Confradia de Sant Feliu, al moll ganxó (CONFRADIA DE PESCADORS)

  La confraria de pescadors de la nostra ciutat, conjuntament amb la de Tossa de Mar, van expressar ahir en un comunicat conjunt el desacord amb el dragatge de sorra que preveu fer el ministeri de l’Estat Espanyol en el fons marí del litoral de Tossa, al límit amb el terme de Santa Cristina d’Aro per tal de reforçar la platja de Sant Antoni de Calonge a partir del 2019.

  En un manifest signat pels dos patrons majors, Carmelo Martínez (Sant Feliu) i Jordi Rabassa (Tossa), els pescadors asseguren que el dragatge de sorra “afecta directament les espècies que hi viuen”. “En anteriors extraccions de sorra, els pescadors han comprovat que el peix desapareix no només de la zona de dragatge sinó del seu entorn i durant molt de temps”, afirmen.

  Els pescadors tossencs i ganxons demanen el suport d’altres confraries i avancen que podrien organitzar accions de protesta. De moment, han fet saber el seu descontentament als ajuntaments afectats, a la Federació Catalana de Confraries de Pescadors i a la direcció general de Pesca i Afers Marítims de la Generalitat.

  No es poden fer comentaris


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies