• Categories
 • Mor Lluís Palahí i Xargay, Fill Predilecte de la Ciutat

  07/06/2018
  Palahí durant la presentació del llibre del Centenari de la Creu Roja Sant Feliu-Vall d´Aro, fa uns anys.

  Avui dijous s’ha produït el decés d’un dels personatges il·lustres de la ciutat, Lluís Palahí i Xargay, als 92 anys. Xargay era un dels més grans coneixedors de la història quotidiana de la ciutat.

  Per exemple, al Setmanari Àncora hi col·laborava aportant el seu gra de sorra en la recopilació de frases populars ganxones i del llenguatge de carrer d’abans, així com amb articles per a tots els gustos, des dels més seriosos fins als més bromistes, que signava amb el seu nom o amb els sobrenoms “Lupaxa” (les dues primeres lletres de nom i cognoms) i d’altres. També era un gran coneixedor del nomenclàtor local i del motiu pel qual es posaven els noms als carrers. També col·laborava, amb articles sobre història local, a l’Institut d’Estudis del Baix Empordà i amb les revistes del Baix Empordà i Girona.

  Va ser membre de la Junta del Museu d’Història de la ciutat, Una de les altres aficions que tenia era fer d’actor en diversos grups de teatre de les nostres contrades i també de filmacions d’autors locals. Com a persona inquieta per la ciutat, havia militat també en política, a l’extinta Convergència i Unió. 

  Xargay també va ser, en la seva joventut, un gran, aficionat al futbol, soci de  l’A.D.Guíxols, com no podia ser d’una altra manera, i també del Real Múrcia, segons havia explicat alguna vegada com a anècdota, ja que era un equip on havia jugat el seu cosí Joan Palahí,  

  No es poden fer comentaris


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies