• Categories
 • Troben a la costa de Sant Feliu una espècie depredadora del fons marí

  07/06/2018
  La Godiva de quatre colors o babosa de mar (VIQUIPÈDIA)

  Biòlegs de la Fundació Mar han localitzat per primer cop a Catalunya una bavosa de mar, concretament a la nostra ciutat. Aquesta espècie originària de Sud-àfrica i voraç depredadora del fons marí destaca pels seus colors vius i també rep el nom de Godiva quadricolor.

  Segons fonts de l’entitat han declarat a l’ACN, aquesta espècie, malgrat ser petita (7 centímetres com a màxim), pot desequilibrar un ecosistema, ja que menja nombroses espècies.

  Fins ara, s’havien trobar exemplars d’aquesta espècie, com a molt a prop,  a l’estret de Gibraltar i a l’estany francès de Thau, però aquest 2018  s’han localitzat aquestes a Sant Feliu durant unes inspeccions per un projecte d’anàlisi de la qualitat dels ecosistemes, durant el qual han certificat que la bavosa mata les nacres que havien proliferat darrerament a la nostra costa. 

   

  No es poden fer comentaris


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies