• Categories
 • La CUP es manifesta contra el Thyssen durant la presentació de la nova mostra

  11/06/2018
  Dos dels manifestants, amb una de les pancartes exhibides (CUP GUÍXOLS)

  Membres de la CUP, i alguns ganxons a títol personal,  van protestar dissabte a l’exterior del recinte històric del Monestir contra el futur Museu Carmen Thyssen, que consideren “elitista i discriminatori”.

  Entre les reivindicacions de la CUP, una consulta popular vinculant on el poble decideixi si vol o no el futur museu Thyssen per obrir un debat “transparent, amb tots els punts de vista sobre els diferents models de cultura a Sant Feliu”. “Qui té por d’un debat obert i transparent amb totes el punts de vista damunt la taula?”, es pregunten.  

  Donat que l’espai públic va ser perimetrat per la policia i es va impedir  l’accés a qui no tingués una invitació, els militants de la CUP consideren que “es va blindar per protegir els mafiosos”. “Tot estava ben arreglat i net perquè els amos no haguessin de patir per res”, reblen.

  La CUP també critica que el tracte “discriminatori” dels agents de seguretat, que van estar a punt d’impedir l’entrada als locutors de Ràdio Sant Feliu que fan el programa cada dissabte a aquella hora i que van ser els únics a qui se’ls va registrar la motxilla. 

  La formació anticapitalista posa l’Espai Thyssen (“presentació en un perímetre tancat, ben vigilat per policia i seguretat privada, només per a gent convidada”) en contraposició a les altres activitats culturals que van tenir lloc aquest cap de setmana a Sant Feliu. “Al carrer hi havia gegants, circ i contes, activitats obertes a tothom i gratuïtes”; un fet que demostra que l’exposició Thyssen “és un projecte pensat per a afavorir les elits”.

  L’aposta cultural de la CUP és la de tots els carrers vius, “no només els de baix”, i recursos econòmics per la cultura popular i pensada per a tothom.

  Els cupaires tampoc van deixar escapar l’ocasió de carregar contra alguns dels polítics assistents, com la Consellera de Cultura, Laura Borràs, o el President de la Diputació de Girona Pere Vila, ambdós de Junts per Catalunya, pelsuport a la Baronessa. “Típic de Convergència portar llaços grocs, però a l’hora de la veritat defensar els interessos econòmics de les famílies del règim del 78, de l’Estat i l’statu quo“.

   

  No es poden fer comentaris


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies