• Categories
 • Sopar benèfic de la Cambra de Comerç per a la recerca de les malalties del cor

  12/06/2018
  El president de la Cambra ganxona, Joan Puig, durant la seva intervenció en l'acte (CAMBRA SFG)

  El primer sopar benèfic promogut per la Cambra de Comerç de Sant Feliu i el Rotary Costa Brava per recaptar fons per a la recerca de les malalties cardiovasculars a l’Institut del Cor (iCor) de l’Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona (Can Ruti), va aplegar divendres una seixantena de persones al S’Agaró Hotel.

  A banda de les aportacions pels coberts i la taula zero (la possibilitat de fer donatius al compte ES79 0081 0157 7800 0101 3403 del Banc Sabadell es manté oberta encara uns dies), el periodista Xavier Solà, director i presentador de la Nit dels Ignorants 3.0 a Catalunya Ràdio, va conduir l’acte i la subhasta de nou quadres cedits per artistes empordanesos o vinculats a la institució sanitària, que van fer pujar la recaptació.

  Els donatius ajudaran a finançar les activitats de l’iCor, que aglutina professionals especialitzats (cirurgians, metges, infermeres, investigadors bàsics i veterinaris) i les línies de recerca, liderades pel doctor Santiago Roura, se centren a descobrir nous biomarcadors per millorar l’assistència a pacients amb insuficiència cardíaca, que ajudin a predir riscos i desenvolupar nous tractaments contra l’infart de miocardi, l’aplicació d’estratègies terapèutiques innovadores basats en l’enginyeria de teixits i la bioimpressió en 3D.

  El responsable de l’institut, el doctor Antoni Bayés, va recordar que es tracta d’un òrgan vital i que cada dia, de mitjana, batega 100.000 vegades. El gran obstacle per als professionals cardiovasculars és la impossibilitat de regenerar teixits cardíacs necrosats després d’un infart. Per això, va dir Bayés, se centren molt en la prevenció, amb l’adopció d’hàbits saludables i “l’observació d’indicadors en forma de proteïnes i substàncies que el cor allibera quan pateix, el que s’anomena biòpsia líquida”. Però els projectes de l’iCor van molt més enllà i tenen molt avançat una investigació revolucionària per “regenerar teixits i fer trasplantaments parcials” amb parts d’òrgan generades a partir de cèl·lules mare extretes del cordó umbilical dels nadons. El doctor Bayés va aventurar que seria una bona solució pel dèficit d’òrgans sans provinents de donacions: “Cada any tenim 50 cors per a un total de 86.000 malalts.”

  El sopar, emmarcat dins del festival Gastronomy & Music, va tenir l’actuació en directe de la cantant osonenca de pop i rhythm and blues Ju, i també l’il·lusionista Xevi va fer una breu actuació de màgia.

  El president de la Cambra guixolenca, Joan Puig, va apostar per la continuïtat de la col·laboració per afavorir la tasca de l’institut, i la presidenta del Rotary Costa Brava, Kety Sellarès,  va inscriure la iniciativa en els objectius solidaris de l’entitat. També des de l’iCor esperen que la feina en comú tingui continuïtat en forma de més accions benèfiques i la divulgació de la feina de recerca.

  No es poden fer comentaris


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies