• Categories
 • CICLOTURISME: Rocabruna i el Puig de les Bruixes

  13/06/2018
  La Colla Bujonis, al cim del Puig de les Bruixes

  Gran recorregut circular  des de l’Alta Garrotxa al Vallespir travessant la carena entre els cims del Comanegra i el Puig de les Bruixes. Des del poblet de Rocabruna pedalem per una bona pista fins a les basses de Monars (basses artificials per abeurar el bestiar, típiques en aquests paratges); per un corriol no ciclable assolim la carena (Pla de la Serra); des d’aquest punt seguint un formidable corriol arribem a peu al Puig de les Bruixes, un excel·lent mirador de la Vall d’Hortmoier, els cims del Bassegoda, el Talló, el Mont, el Bestracà i el veïnat de Monars que tenim a sota nostre. Des de la mateixa carena també tenim l’opció de coronar el Comanegra, el cim més alt de l’Alta Garrotxa, de 1557 metres.

  A la vessant nord de la muntanya, seguint les traces i les fites de pedres, enmig d’una extensa fageda, anem a trobar una pista que ens portarà al bonic poble de La Menera (Vallespir), tot passant abans per l’ermita romànica de Santa Cristina. La Menera té la particularitat de ser el poble situat més al sud del territori francès.

  Enfilem una pista en direcció al santuari de la Mare de Déu de Coral per arribar finalment  al coll fronterer de Vernosell, des d’on iniciem el descens i la tornada a Rocabruna.

  Un itinerari exigent d’una quarantena de quilòmetres, a cavall de les comarques de la Garrotxa i el Vallespir, amb alguns trams on ens caldrà arrossegar la bici. Hi trobarem paisatges sublims, trencats i agrestes propis de l’Alta Garrotxa i natura i vegetació -pastures, fagedes, castanyedes, rouredes- en estat clar i pur; un territori absolutament recomanable per fer a peu o en bicicleta.

   

  Colla Bujonis

   

  No es poden fer comentaris


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies